‘Meedoen is belangrijker dan winnen!’

De Olympische Spelen zijn het belangrijkste sportevenement ter wereld, waar ’s werelds beste topsporters de strijd met elkaar aanbinden. Steden over heel de aardbol wedijveren dan ook telkens met elkaar om de organisatie van dit gigantische sportspektakel ter hand te mogen nemen. Zo zijn de Olympische Spelen dit jaar van 13 tot 29 augustus weer even terug in het land waar het in 1896 allemaal begon: Griekenland.

Dordrecht mengt zich niet in de strijd om als Olympische locatie genomineerd te worden. Zij organiseert in elk Olympisch jaar gewoon haar eigen Olympiade: de schoolsport Olympiade én onze groepen 7 deden hier vrijdag 4 juni aan mee.

Het “Olympisch dorp” was gevestigd op het sportpark Reeland, voor ons geen onbekend terrein, omdat wij daar onze jaarlijkse sportdag houden. Vanwege de aanhoudende regen werd de Olympiade in zijn geheel naar binnen verplaatst.

Zo’n 350 kinderen vermaakten zich in de grote sporthal van Hercules/Parthenon met: voetbal, hockey, basketbal en trefbal. Trefbal was het alternatief voor het uitvallen van atletiek en slagbal. Met nog 9 andere scholen uit Dordrecht gingen we de strijd aan onder het motto: ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’.

meester Paul

Klik HIER voor de foto´s.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.