Oranjekoorts …

Langzamerhand is bijna heel Nederland oranje aan het worden. Raar eigenlijk dat dit alleen maar heeft te maken met 1 voetbalelftal. Nu is dat voetballen niet echt belangrijk, maar de sfeer erom heen is natuurlijk wel heel gezellig. Etalages staan vol oranje spullen, in straten hangen steeds meer oranje vlaggetjes, sommige huizen zijn helemaal oranje.

En ja, zelfs bij ons op school zijn er diverse klassen die er nogal oranje uitzien. Het zorgt voor sfeer en dat vinden we op de Johan Friso juist erg belangrijk. Als de sfeer op school goed is, kan er ook goed worden gewerkt is een van de motto’s op onze school.

Ook de moeders van de ouderraad werken mee om de sfeer om school goed te houden. Zij hadden een fantastisch idee. Wat zou het leuk zijn als alle kinderen op dinsdag 15 juni in het oranje naar school zouden komen. Als beloning zou de ouderraad voor een verrassing zorgen.

In de nieuwsbrief werd van tevoren een oproep gedaan aan de kinderen en leerkrachten. Op dinsdag 15 juni zou het Nederlands elftal namelijk hun eerste wedstrijd spelen. Of het elftal nu zou verliezen of winnen, de pret zou er volgens de moeders niet minder om zijn.

Afgelopen dinsdag was het dus zover. Dat een klein oproepje in de nieuwsbrief voor zo’n feest kan zorgen! Op beide locaties liep iedereen in het oranje en wat had iedereen zijn best gedaan. Oranje broeken, t-shirts, haren, neuzen, klompen, toeters, strikken, vlaggen, pruiken, oren enz. Eigenlijk teveel om op te noemen.

Niet alleen de kinderen liepen er fantastisch bij , maar ook de juffen en meesters hadden hun best gedaan.

Om 9.30 stonden alle kinderen van locatie 821 op de parkeerplaats bij school luidkeels allerlei voetballiederen te zingen. Soms leek het wel of er een wedstrijd bezig was. Zelfs mensen uit de buurt kwamen vragen wat er aan de hand was. Wat een feest zeg!

Een uurtje later gebeurde dit ook op het schoolplein van locatie 196. Ook daar werd gezongen, gedanst, gejuicht en veel gelachen. Maar wat was nu de verrassing van de ouderraad? Kijk maar gauw naar de foto’s die zijn gemaakt!

Ouderraadsleden bedankt! We waren al heel blij met jullie, maar nu zijn we ook een beetje trots op jullie. Wat een leuk initiatief was dit zeg!

Meester Jan

foto’s: juf Angelique, juf Ute, Els Leijs

Klik HIER voor de foto’s van locatie 196.

Klik HIER voor de foto’s van locatie 821.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.