Feest in het Palet

Het is nog rustig in de wijk als op 22 april ‘s morgens vroeg een aantal kinderen uit de groepen 8 richting Palet gaat. Daar komen ze niet voor een gesloten deur te staan, er is al volop bedrijvigheid. Al snel steken ze de handen uit de mouwen, samen met de (op dit vroege uur zonder koffie nog wat duffe) juffen en meesters. Er wordt gesjouwd met podiumdelen, decorstukken, slingers, ballonnen, lichtsnoeren en een geluidsinstallatie. Vooral die laatste is van groot belang, er staat voor vandaag immers een geweldige playbackshow op het programma!

Het is elk jaar weer een race tegen de klok, maar ook dit jaar lukt het om de 2 gymzalen om te toveren tot een feestzaal. Dan snel naar school, waar al reikhalzend wordt uitgekeken naar alle jarige juffen en meesters van de bovenbouw.

Om 9 uur vertrekt een lange rij kinderen naar het Palet. De kinderen uit de groepen 6 weten nog niet wat hen te wachten staat, zij doen dit jaar immers voor het eerst mee aan de playbackshow. De oudere kinderen zijn al voorbereid ….. dit wordt een knalfeest!

In de artiestenkleedkamer mag het een wonder heten dat iedereen uiteindelijk de goede kleding en make-up te pakken heeft. In de zaal is iedereen in afwachting van het spektakel. Onder grote hilariteit worden de presentatoren welkom geheten: Reinout en Tooske! Zij praten de show aan elkaar.

Steltloper Fedor kondigt de artiesten aan en als zij in de Blue Room bij Tooske zijn neergestreken, gaat de show écht van start. Zo’n 2 uur lang wordt er opgetreden. Negen “acts” zijn als winnaar uit de voorrondes in de klassen gekomen en proberen nu zo’n prachtige beker te winnen.

De jury (juf Judith, meester Jan en juf Anne-Marie) heeft het er behoorlijk moeilijk mee. Het lijkt wel alsof de kinderen elk jaar beter zingen, er mooier uitzien en nóg fantastischer gaan dansen.
Er is voor elk wat wils: Idols, Black Eyed Peas, rapper Eminem, Usher met zowel uit groep 6b als uit groep 8b fantastische dansers, een cowboydans en (echt heel knap!) kinderen die het aandurven helemaal alleen op zo’n podium te staan en dan ook nog een geweldige act op te voeren (Vera, Selina, Anneke).

De top-act is dit keer het nummer “Superstar” van Jamelia, gezongen en gedanst door Selina Schot. Black Eyed Peas met “Hé mama”, prachtig gedanst door Anwar, Derya en Merel uit groep 8c, krijgt de tweede prijs. En Vera uit groep 6 wint de derde prijs met het liedje “Een moment zonder jou” van Nasty.

Er is veel belangstelling voor de optredens. Er wandelen heel wat juffen (en ook meester van de Loosdrecht) in en uit om even mee te genieten. En bij “Frans Bauer”, begeleid door een veiligheidsman en 2 opdringerige superfans gaan de kinderen helemaal uit hun dak.

Als de kinderen aan het eind van de morgen weer naar school lopen, zijn gelukkig alle juffen en meesters er weer bij. Er waren er namelijk wel een paar “kwijt”…….. of hadden die toch een bijbaantje???

Klik HIER voor de foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.