‘n Gloednieuw zendingsproject

Zoals jullie hebben kunnen lezen in de nieuwsbrief, sparen we tot de zomervakantie voor Villa Pardoes.


Wat is Villa Pardoes?
Villa Pardoes is een vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Samen met hun ouders, broertjes en zusjes beleven zij hier een week lang gratis de vakantie van hun leven.

Pardoes?
Komt een erg ziek kind zomaar ‘pardoes’ in de mooie villa terecht? Nee, want er is een team dat bepaalt of het kind mag komen. Ze bekijken of er dokters zijn die het kind er ook kunnen verzorgen tijdens het verblijf.

 

 

 

 

Een heel bijzonder huis…

 

     


Weet je trouwens wat de vorm is van de villa. Nee? Kijk dan eens op een van de spaarkaarten van de groepen 1 t/m 4!

Wie betaalt het verblijf?
Er zijn bekende Nederlanders maar ook bekende Belgen zoals de meiden van K3, die Villa Pardoes een warm hart toedragen. Ook zijn er bedrijven en scholen die het verblijf sponsoren. Het is heel belangrijk dat dit gebeurt, anders zou er nooit meer iemand naar Villa Pardoes op vakantie kunnen gaan.
Je zult begrijpen dat kinderen met een levensbedreigende ziekte enorm genieten van een week vakantie waarin ze even alle nare dingen vergeten.
Help je mee?

 

 

Merel
Dit is Merel. Merel is een meisje met een bloedziekte. Ze heeft al vijf jaar leukemie. Merel kan niet zomaar in de zon omdat haar huid heel teer is. Wat voor ons heel gewoon is, reizen met bus of trein is voor Merel niet mogelijk. Dit komt omdat ze zo bacteriegevaar oploopt. Zo zijn er nog meer redenen waardoor Merel niet zomaar op vakantie kan gaan. Voor Merel is Villa Pardoes dan ook een geweldige manier om toch op vakantie te kunnen gaan!
Merel: ”Ons huisje heet strand. Veel felle kleuren die wel eens pijn doen aan mijn ogen, maar verder is het heel mooi. We slapen in een soort strandtenten. Het is hier wel leuk, afgezien van het feit dat er weinig dieren zijn.” Merel lag de eerste avond stilletjes te huilen in bed omdat ze haar dieren miste. Thuis zijn er duiven, vogels, konijnen, kippen, een hond, twee katten en een kuiken met een riempje. Omdat Merel ontroostbaar was, is haar vader met haar naar het bos gegaan om naar dieren te zoeken. Met wat bosspulletjes, een kikker en een pad kon Merel wel weer slapen.


Juf Anita


Informatie afkomstig van http://www.villapardoes.nl

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004