Zonnig Schaaktoernooi op School Vest

Woensdag 5 november 2003 - Na een jaar lang ongeduldig trappelen in de stal mochten de kinderen van de Johan Friso School zich weer individueel meten met hun leeftijdgenoten uit Dordrecht. Hoe zouden de schakers het er dit jaar vanaf brengen? De opkomst van de JFS was nog nooit zo hoog geweest. In totaal deden 36 kinderen mee aan dit door school Vest prima georganiseerde School Schaak Toernooi 2003.

De kinderen werden verdeeld over drie leeftijdscategorieën. In de categorie 6 en 7 jarigen maakten de dames Ilse en Lisa prachtige paardensprongen en bleken Matthijs, Zaser en Michael prima lopers. Onder de 8 en 9 jarigen zorgden Hester, Wendy en Jasmijn voor verbaasde blikken met hun herdersmat en maakten de jongens Niels en Jeroen (4x) een ware rokade op hun bord. Maarten, Marcel, Marc en Menno keken vanuit hun toren en zagen Dennis en Sjoerd winnaar in hun poule worden. Ook Emre en Joeri deden prima mee.

 

De categorie 10 en 11 jarigen bracht menig tegenstander in de war. Onder de elf tien jarigen verdedigden de dames Felicity en Selina hun stukken met flair en wisten de heren Tom, Ivo en Jens zo nu en dan de koning van hun tegenstander schaakmat te zetten. Uiteindelijk hebben alle 96 kinderen, voorzien van een diploma en een vaantje, het schaakpaleis aan de Vest verlaten. Ook de pionnen Rogier, Vincent, Mike, Joris, Rens, Kenneth, Koen (2x), Paul en Willem hoorden daarbij. Bedankt allemaal en tot de volgende keer.

Schaakmeester Peter.

Klik HIER voor meer foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.