Denken, peinzen, piekeren!

Dat overkwam 120 kinderen op 18 februari tijdens het schoolschaakkampioenschap van Dordrecht. Dit toernooi werd georganiseerd door onze school. En dat was goed te merken. Maar liefst 11 teams - en dat zijn toch al gauw 45 kinderen - deden van onze school mee. Verder deden er kinderen mee van de Bavinckschool, school Vest, OBS Dubbeldam en de Driehoek.

Er zijn heel veel spannende schaakpartijen gespeeld. Na 15 minuten werd de partij op punten beslist (stukken tellen). Ieder team - bestaande uit 4 kinderen - heeft 6x gespeeld. Bowie Koekebakker wist te winnen met de "marremat". Daar hadden wij nog niet eerder van gehoord. Maar we waren wel erg onder de indruk.

Uiteindelijk wist opnieuw een team van de Johan Friso School de 1e prijs te winnen. Koen, Michelle, Ivo en Reinier uit groep 8 van meester Dick-Jan: goed gedaan! Samen met 2 teams van school Vest (2e en 3e prijs) mochten zij meedoen met het kampioenschap van Zuid-Holland. Daar werden zij 3e in de voorrondes en kwamen zodoende net iets te kort om mee te mogen doen met de finale.

De wisselbeker voor beste school van het toernooi ging dit jaar opnieuw naar onze school. Door de resultaten van de 3 beste teams bij elkaar op te tellen ontstond de volgende eindstand:

1. Johan Friso School 13 punten
2. School Vest 12 punten
3. De Driehoek 8,5 punten
4. De Bavinckschool 8 punten
5. OBS Dubbeldam (*) 6 punten

(*) deed met slechts 2 teams mee

Een leuk en geslaagd toernooi met een bedankje voor de ouders die ons door deze hectische middag wisten te slepen met chips en drinken voor de kinderen, koffie met een koekje voor de supporters en de schaakmeesters in de lokalen. Ook nog een woord van dank aan Jan Post, die alle wedstrijden en uitslagen uit de computer wist te halen. En natuurlijk, niet te vergeten, alle 120 kinderen die ons een onvergetelijke middag hebben bezorgd. Bedankt allemaal.

 

 

Namens de sportcommissie,

Peter Gerritsen.

Klik HIER voor de foto’s van het schaaktoernooi op onze school.

Klik HIER voor de foto’s van het kampioenschap Zuid-Holland.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.