Schoolreisjes 2003

 

En we gaan nog niet naar huis ……

Ongetwijfeld zal dit lied weer geklonken hebben vanuit de vele bussen waarmee de Johan Friso op schoolreis ging. Alle groepen 3 t/m 7 vertrokken dinsdag 16 september voor een heerlijk dagje Plaswijckpark (groepen 3 en 4), Archeon (groepen 5 en 6) of Efteling (groepen 7).
Natuurlijk valt over zo’n dag heel wat te vertellen. Eerst maar eens bij juf Mathilde langs, voor de belevenissen uit de …..

Klik HIER voor Archeon.
Klik HIER voor Plaswijckpark.

Efteling


Eindelijk was het zover!
Na een zenuwachtige nacht slapen en onrustige dromen over pythons en andere enge dingen kwamen we allemaal dinsdagochtend in de klas. Iedereen liet elkaar de lekkere dingen zien die ze meegenomen hadden en na een kwartiertje was het zover: we mochten de bussen in.
Nadat we allemaal een plekje gevonden hadden wilden we vertrekken ,maarrrrr.... we misten een juf !!! De juf van groep 7 b, juf Judith , had zich verslapen !!! Oeioeioei......


Vijf minuten nadat we eigenlijk weg zouden gaan, werd juf Judith gebracht en hebben we met zijn allen nog een toepasselijk liedje gezongen (slaap kindje slaap.....).
Na een uurtje kwamen we aan bij de Efteling en we merkten het al toen we naar de ingang liepen : het was helemaal niet druk !!! Nadat we geteld waren, gingen alle groepjes ieder voor zich op pad. Onderweg kwamen we elkaar wel eens tegen en dan werden er allerlei goede tips uitgewisseld. Zo hoorden we dat de "Vogelrok" erg "cool" moest zijn en we moesten beslist naar Droomland en ook nog naar de Python. Tja, het was dus best een beetje puzzelen met de tijd, want we wilden eigenlijk te veel!


Na wat overleg kwamen de meeste groepjes er toch goed uit en heeft iedereen een heerlijke dag gehad. En dat kwam natuurlijk mede door het fantastische weer!
Om vijf uur was iedereen weer netjes terug bij de bus en werden we moe maar zeer voldaan naar huis gereden. En ik denk dat die avond een heleboel kinderen erg lekker geslapen hebben !!!!
De meesters en de juffen wel in ieder geval!!

Misschien denken jullie nu: dit is het verhaal van een júf. Zouden de kinderen het wel leuk hebben gevonden? Dat vragen we dan maar eens even aan Emma en Jolien:

We gingen dinsdagochtend om 9 uur met de bus naar de Efteling.
We liepen in groepjes van ieder ongeveer 7 kinderen met een begeleider. We zijn in heel veel leuke attracties geweest bijvoorbeeld de Vogelrok, maar de leukste vond ik de Python. Dat is een achtbaan. Wat ook heel leuk was, was dat we met zijn achten in de kopjes gingen. Die moest je zelf rond draaien dus dat gingen we allemaal doen. We gingen erg hard. Dat was echt vet cool. Om 10 over half 5 verzamelden we ons bij de ingang, en gingen we terug school.

Vaarwel Efteling.

Klik HIER voor meer foto’s van de Efteling.


De kinderen uit de groepen 5 en 6 vermaakten zich vast ook prima. Of niet, juf Anja?

Archeon

Dat een schoolreis behalve leuk ook nog leerzaam kan zijn, hebben de kinderen van groep 5 en 6 dinsdag 16 september allemaal kunnen ervaren! Een dagje naar Archeon in Alphen aan den Rijn en je weet: geschiedenis is beslist niet saai!!!

In hun groepje wandelden de kinderen en hun begeleiders van Steentijd, naar Bronstijd en IJzertijd, waar zij “bewoners” bezig zagen en hun verhalen konden horen. Helpen bij het malen van graan, een kano uitproberen of je laten beschilderen met oker: de kinderen vonden alles prachtig.

De Romeinse periode van Nederland werd tot leven gebracht in “Trajectum ad Rhenum”, een Romeins dorp, waar je over het Forum kon wandelen, door het badhuis en bij de tempel deel kon nemen aan een offerceremonie. Aan het eind van de middag kon iedereen zelfs een heus gladiatorengevecht bijwonen!!! Dat je daarna een ijsje (anno 2003) kon eten, was ook voor de begeleiders en leerkrachten een verrassing!

In het Middeleeuwse stadje Gravendam is de tijd stil blijven staan in 1350. Wie wilde, kon ook hier deelnemen aan diverse activiteiten: een armbandje draaien, fibula maken, spinnen, zelfgebakken brood proeven of luisteren naar de man met de draailier.
Bij het schapen hoeden had de schaapherder vandaag hulp van Lot uit groep 6 van juf Tineke!!!

Een schoolreis is pas echt af, als je ook in de souvenirshop bent geweest. Maar bij het zien van de prijzen van de artikelen, nam een groot aantal kinderen slechts een ding mee de bus in: een mooie herinnering aan een uniek uitstapje met de klas!

 

Klik HIER voor meer foto’s van Archeon.

Plaswijckpark

Mooie herinneringen zijn er vast ook voor de kinderen van groep 3 en 4, juf Joyce?

Jazeker, de groepen 3 en 4 hebben het fantastisch gehad in het Plaswijckpark! Voor groep 3 was het extra spannend, want dit was de eerste keer dat ze op schoolreis gingen. Om ongeveer 9.00 uur vertrokken we met de bussen richting Rotterdam.

Aangekomen bij Plaswijck moesten we over een grote brug naar de ingang toe. Vanaf hier ging ieder groepje zijn eigen weg. Het ene groepje bezocht eerst de dierentuin en het andere groepje ging eerst naar de speeltuin toe. In de speeltuin werd volop gespeeld. Vooral de kabelbaan was favoriet bij de kinderen. Je moest er zelfs voor in de rij staan. De eerste natte kleren waren er al na 10 minuten. Gelukkig maar dat het zulk mooi weer was en de kleren snel droog waren. Je kon ook een boottocht maken. De boot werd bestuurd door een echte schipper. Onderweg zag je prachtige huizen en tuinen.

Toen de verkeerstuin openging, was het daar erg druk. Alle kinderen wilden wel een skelter of fiets bemachtigen. Het is natuurlijk geweldig als je met een eigen auto (lees: skelter of fiets) over de weg kan crossen. Gelukkig maar dat de kinderen nog geen rijbewijs hebben, want dan zouden er veel ongelukken gebeuren. Je kon zelfs tanken bij een heus benzinestation waar ook pompbedienden (kinderen) rondliepen.

 

 

Om 16.00 uur gingen we met de bus terug naar school. Het was een erg leuke dag waarop we veel gedaan hebben. Moe en wat bruiner / roder kwamen we weer bij school aan waar de papa’s en mama’s ons al op stonden te wachten. Vol verhalen renden de kinderen naar hun ouders toe. Met die mooie herinneringen zit het dus wel goed!

 

Klik HIER voor meer foto’s van de Efteling.
Klik HIER voor meer foto’s van Archeon.
Klik HIER voor meer foto’s van Plaswijckpark.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.