O kom er eens kijken ……

Wat een rommel hadden de Pieten er van gemaakt bij hun bezoek aan onze school! Het moeten beslist de allerergste Rommelpieten geweest zijn, die Sinterklaas had gestuurd. In elke klas was de nodige rommel gemaakt. Speelgoed lag over de vloer, laatjes waren dichtgeplakt of verwisseld, stoelen waren opgestapeld …… Hier en daar stonden zelfs zwarte handen op kasten en tafels.
“Wat een rommel! Dan moet-ie het ook maar zelf opruimen!” klonk het uit de mond van een vierjarige. Even verderop riep Rick: “Mam, kom nou helpen met opruimen!” Gelukkig kon hij op hulp rekenen. Al snel waren overal broertjes, zusjes, vaders, moeders, opa’s en oma’s aan het werk om de orde in de klassen weer te herstellen.


Daarna begon het zoeken naar de schoenen. Sommige kinderen hadden geluk; zij vonden snel hun schoen mét een cadeautje. Andere kinderen moesten met de hele klas op pad om hun schoenen of hun cadeautjes te gaan zoeken. De Rommelpieten hadden er echt een potje van gemaakt!
Toch moet er ook een slimme Piet tussen gezeten hebben. Er waren klassen die in een e-mailtje moesten lezen dat ze een code moesten zoeken om hun cadeautjes te vinden.


Uiteindelijk bleek er toch voor ieder kind een cadeautje te zijn, gelukkig maar! En als het goed is, heeft ook iedereen zijn eigen schoen weer mee naar huis genomen.

 

 

 

 

Klik HIER voor de foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.