Een muzikaal sinterklaasfeest

Dat was het zeker, dit jaar! Nog voordat de wachtende kinderen Sint Nicolaas konden zien, hoorden ze al de muziek van de zwarte pietenband. Dat het dak nog op de huifkar bleef zitten, mag een wonder heten …. wát een kabaal maakten die pieten zeg.
Alle kinderen (en alle juffen en meesters!) wilden wel vooraan staan om Sinterklaas welkom te heten, maar alleen meester Bert en juf Helene mochten écht vooraan staan.


Meester Bert werd meteen ingeschakeld als hulppiet: hij moest de staf van Sinterklaas dragen. Onder de vrolijke klanken van de zwarte pietenband gingen alle kinderen achter Sinterklaas aan naar binnen.
In het speellokaal mochten ze om de beurt met hun klas op bezoek bij de Sint. Dat was soms best een beetje spannend. Gelukkig maakten de pieten veel grapjes. Gezongen wed er ook:

Vier zwarte pieten
lopen op het dak.
Vier zwarte pieten
de wind waait door hun pak.
Vier zwarte pieten
jongens wat een pech.
Vier zwarte pieten
er waait er eentje weg!

De kinderen uit groep 3 dansten samen met de pieten op “Oya Léle” van K3.
Sint was niet met lege handen gekomen. Er werden heel wat cadeautjes uitgedeeld: poppen, klittenbandballetjes met handschoenen, leeslampjes en héél veel kruidnoten.
Een vijfjarige verzuchtte: “Dit had ik al 100 jaar willen hebben!” Om daar vervolgens aan toe te voegen: “Nou ja, dát is een beetje overdreven …!”
Voor sommige juffen en meesters was het wel oppassen geblazen …… er werd tóch weer gesproken over “mee naar Spanje”. Er schijnt daar naast het pietenhuis ook een juffenhuis te zijn. Géén meesterhuis, want “de meesters moeten maar meteen voor piet leren in het pietenhuis.”
Een enkele slimme hulpmeester, dacht hieraan te kunnen ontkomen. “Voor hulpmeesters hebben jullie vast geen huis hè?”, werd er aan de pieten gevraagd. Dat viel even tegen …… ook hulpmeesters moeten naar het pietenhuis, want daar zijn genoeg klusjes te doen.
Gelukkig misten we geen enkele juf of meester, toen de Sint met zijn Pieten vertrok. En als het goed is, zijn alle kinderen ook weer veilig thuisgekomen!

Met dank aan alle hulpfotografen!

Klik HIER voor een paar foto's van het bezoek op locatie 196.

Klik HIER voor een paar foto's van het bezoek op locatie 821.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.