Een lange en een korte sportdag

Ook de tijd van de sportdagen is weer aangebroken. Op woensdag 26 mei was het de beurt aan de groepen van de bovenbouw en een week later zou de sportdag van de middenbouw plaatsvinden. Met sportdagen is het altijd weer spannend hoe het weer zal zijn.

Bovenbouw


De eerste sportdag verliep prima, want ondanks een koude wind lachte de zon ons vriendelijk toe. Om 7.30 uur stonden de leerkrachten paraat om alle spullen klaar te zetten, zodat de leerlingen om 9.00 uur konden beginnen. Tegen 8.30 uur begon het veld langzaam vol te stromen met enthousiaste sportievelingen. Ook de vele hulpouders liepen in hun sportiefste outfit op het veld.
Terwijl de ene groep met voetbal begon, gingen de andere groepen met spelletjes en slagbal aan de slag. Er werd veel plezier gemaakt en in sommige teams ging het er fanatiek aan toe. Sommige kinderen gingen zelfs in hun enthousiasme scheidsrechter spelen.
Bij de spelletjes was “De grote broekloop”de topper. Bij dit onderdeel moesten de kinderen met z’n vieren in 1 broek naar de overkant zien te komen. Het lastigste onderdeel was het skilopen. Probeer maar eens met 4 benen van 4 verschillende personen te gaan lopen. Wat een plezier was er hierbij te beleven.
Natuurlijk waren er ook weer diverse atletiekonderdelen: verspringen, hardlopen en hoogspringen. Bij het verspringen werd na iedere sprong de zandbak, waarin werd gesprongen, weer glad geharkt. Dit is echt heel leuk werk….. toch, juf Tineke?
Tegen 12.30uur zat de sportdag van de bovenbouw erop. Iedereen ging met een voldaan gevoel en sommigen met wat stijve spieren huiswaarts.

Middenbouw

Op woensdag 2 juni was het de beurt aan de middenbouw. Ondanks de grijze lucht stonden om 7.30uur de leerkrachten enthousiast paraat om alle spullen klaar te zetten. Velden werden gekrijt voor het korfballen, bureau sportstimulering kwam met een bus vol met materialen en meester Freddie kwam met een aanhangwagen vol met korfbalpalen.
Niet alleen de leerkrachten waren er klaar voor, maar ook diverse kinderen waren al vroeg uit de veren. Neem bijvoorbeeld Emrullah uit de groep van juf Rianne/Tijmine. Hij was om 6.15 uur uit bed gegaan om de bus van half 8 te nemen uit Crabbehof, zodat hij lekker vroeg op het veld kon zijn.
Niet alleen kinderen hebben de kriebels voor een sportdag, maar ook juf Fransje. Zij was door de spanning haar bril kwijtgeraakt. Lastig zoeken hè juf Fransje, zo zonder bril!
Ook op deze dag stroomde het veld tegen 8.30 uur vol met kinderen en ouders. Alleen daar bleef het niet bij. Heel langzaam stroomde het veld ook vol met regenwater. Eerst kleine druppels en daarna steeds meer grote druppels.
Na kort overleg van de sportdagcommissie met meester van de Loosdrecht werd besloten de natgeregende kinderen van de steeds gladder wordende velden af te halen. Zo liepen de 327 kinderen, met of zonder fiets, richting school. Veel passerende bestuurders dachten even dat de avondvierdaagse al was begonnen.
Teleurgesteld kwamen kinderen, hulpouders en leerkrachten op school aan. Gelukkig hebben de groepen van deze bouw volgend jaar weer een nieuwe sportdag in het vooruitzicht. Kunnen we al vast goed weer bestellen?

Juf Annienke


En wat gebeurde er nu op school? Moesten al die natgeregende kinderen nu gaan rekenen, taallesjes schrijven of lezen? Natuurlijk niet, kijk zelf maar! Meester Freddie maakte op locatie 196 nog wat foto’s.

Klik HIER voor foto’s van de sportdag van de bovenbouw.

Klik HIER voor foto’s van de sportdag van de middenbouw.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004