Voetbaltoernooi 2004

De sportcommissie van onze school draait deze maanden overuren. Na het zaalkorfbaltoernooi van zaterdag 20 maart jl. stond het volgende sporttoernooi alweer voor de deur. Deze keer het jaarlijkse voetbaltoernooi. Dit jaar lag het aantal ingeschreven teams van onze school nog hoger dan dat van vorig jaar. Vorig jaar vestigden we een record met 16 teams, maar dit jaar ging het om 18 teams. Jawel, jullie lezen het goed: 18 teams!!!!! Alle kinderen droegen het mooie blauwe sporttenue van de Johan Frisoschool en er waren bij ieder team één of twee begeleiders. Wat een werk om dat allemaal goed te regelen.

Op woensdag 31 maart voetbalden 12 jongensteams verspreid over Dordrecht bij SC Reeland, EBOH, Dubbeldam en OMC. Zij mochten dus voor onze school het spits afbijten. Onder een heerlijk zonnetje en op prima velden werd er sportief gestreden. De meeste teams van onze school voetbalden bij SC Reeland. Naast heel goede resultaten waren hier ook mindere resultaten.
Toen we Joeri, Sander en Bram uit groep 5 van juf Angelique bij SC Reeland aanspraken, vonden zij de tegenstanders maar aanstellers : “Als je je arm uitsteekt, liggen ze al op de grond.” Het resultaat van de net verloren wedstrijd had vast meegewogen in hun uitspraak.

Naast de uitslagen van de vele wedstrijden was een sportief gedrag en een fijne middag hebben eigenlijk nog wel belangrijker. Neem nu Milan en Danny uit groep 3 van juf Mieke en juf Wilma. Zij vonden dat het erg goed ging. Op de vraag of ze gewonnen hadden, antwoordden ze: “Nee, het is nul geworden. Wij hadden nul en de tegenstander 3.”

Bij de VV. EBOH aan de Schenkeldijk was er tussen de wedstrijden door tijd voor het springen op een groot springkussen. Ook werd er door onze voetballers druk getafeltennist en gesjoeld. Misschien hebben al die nevenactiviteiten wel gezorgd voor de goede resultaten. De twee teams met spelers uit de groepen 3 en 4 gingen uiteindelijk met een eerste en een tweede plaats naar huis. We troffen op deze velden oud-leerling Dennis Lopik van onze school aan die als scheidsrechter diverse wedstrijden mocht leiden.

Ook bij de VV. Dubbeldam kwamen we een oud-leerling als scheidrechter tegen: Martijn Jabaaij. Opvallend is dat de 2 teams met jongens uit de groepen 5/6 bij Dubbeldam beiden met een eerste prijs naar huis gingen. Keeper Jelmar Gemser had zelfs niet 1 bal doorgelaten. Er gaan nu geruchten dat scouts van Ajax en Feyenoord regelmatig bij het schoolplein op locatie 821 zijn te vinden.

Bij de VV. OMC, waar 3 teams met jongens uit de groepen 7/8 voetbalden, werd zelfs op het zanderige trainingsveld gevoetbald. Voor team 3 was dit geen probleem, want zij behaalden daar een eerste plaats. Door dit resultaat zijn zij door naar de volgende ronde. Die wedstrijden zullen op woensdag 21 april worden gespeeld.

Leuk is toch wel te vermelden dat er mede door het mooie weer veel supporters aanwezig waren. Sommige ouders en grootouders hadden het deze middag wel druk als ze kinderen en kleinkinderen hadden die voetbalden op de velden van meerdere verenigingen.

Tenslotte volgen hier nog de resultaten van deze fijne middag:
4 laatste plaatsen
1 vierde plaats
2 derde plaatsen
1 tweede plaats
4 eerste plaatsen

meester Jan

Klik HIER voor de foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.