Voetbaltoernooi meisjes


Op woensdag 7 april was het de beurt aan de 6 meisjesteams van onze school om mee te doen aan het schoolvoetbaltoernooi. Helaas zorgde het weer er voor dat er die dag niet gevoetbald kon worden. Vandaar dat alle wedstrijden naar woensdag 14 april, een zonnige dag, werden verschoven.

De wedstrijden van de 2 teams met meisjes uit de groepen 5 en 6 gingen echter niet door. De vv. Wieldrecht had geen rekening gehouden met het feit dat de wedstrijden een week later werden gespeeld. Wat jammer!

Op het sportterrein van vv.OMC speelden 2 teams van de Johan Frisoschool bestaande uit meisjes van groep 3 en 4.
Team 1, bestaande uit 7 enthousiaste groep 3 kinderen, kreeg meteen twee fikse tegenstanders voor de kiezen. Met de hete zon boven en het zanderige veld onder, werd er gestreden. Natuurlijk met de bedoeling de bal in het net te krijgen van de tegenstander. Helaas lukte dit ook een keer op een bijzondere manier: de keeper nam een uittrap en zag tot haar grote schrik de bal over haar eigen hoofd in haar eigen doel belanden!

Later echter nam ze de leiding in de aanval en kwam het team terug tot een stand van 3-3. Helaas werd er een penalty gemist en scoorde de tegenstander vlak voor tijd. De tweede wedstrijd volgde direct hierop. Ondanks veel enthousiasme werd ook deze wedstrijd verloren met 1 doelpuntje verschil: 3-4.

Toen kwam de pauze ... een lange pauze. In de laatste wedstrijd ging team 1 er nog flink tegenaan. Er werd echter met 3-0 verloren en dat zorgde voor een laatste plaats. Eén kind was na de laatste wedstrijd heel erg boos en zei: “Zo, die scheids was onpartijdig!”

Team 2 bestond uit dames met ervaring. Vorig jaar streden ze al in het Johan Friso-shirt en ook dit jaar waren ze weer van de partij. De eerste partij was een lange tijd spannend, de strijd was hevig en het plezier was groot. Het publiek zag een aantrekkelijk potje voetbal.

Team 2 moest 2 wedstrijden achter elkaar spelen. Gelukkig kwam daarna Leonie het 7-tal versterken, al was ze door de "stereo-prik" voor aanvang van de wedstrijd al licht geblesseerd. De derde wedstrijd eindigde echter ook met verlies.

Bij de vv. Dubbeldam streden de meisjes uit de groepen 7 en 8 in 2 teams.
Team 1 speelde erg goed en met veel plezier. De spannendste wedstrijd tegen De Bever werd nipt met 1-0 gewonnen. Coach André Leeuwestein was zo trots op zijn team dat hij de kinderen trakteerde op chips en drinken. Sisley uit de groep van juf Marjolein en juf Sandy werd met 17 treffers van de 20 topscoorder. Dit team kreeg niet 1 doelpunt tegen en dat betekent deelnemen aan de volgende ronde!

Team 2 o.l.v. van Corina Bakker had het veel moeilijker. Sommige meiden vonden het al moeilijk om het veld van de vv. Dubbeldam te vinden. Ja toch, Charlotte en Britt? Nadat het team compleet was, werd er gewonnen, gelijkgespeeld en verloren. Jolien wist een paar keer een doelpunt te maken en ook Anneloes had er bijna eentje gescoord, maar trapte voor het doel net over de bal heen. Uiteindelijk ging dit team met een mooie derde plaats naar huis. Dit team weet trouwens wel hoe je een middagje voetbal gezellig kunt maken. Er werd natuurlijk gevoetbald, maar er werd ook lekker gesnoept, veel gedronken en er gingen heel wat hoofden onder de kraan!

En dit berichtje stond op donderdag 22 april in de Dordtenaar:

De basisscholen De Bever en Johan Friso hebben gisteren het Dordtse schoolvoetbaltoernooi gewonnen. Op het terrein van voetbalvereniging Dubbeldam won De Bever bij de jongens en de Johan Friso bij de meisjes. De winnende teams spelen op 12 mei in Hoornaar om het districtskampioenschap.

Van harte gefeliciteerd Rianne, Susanne, Diana, Nikita, Sisley, Chantal, Dominique, Barbara en Jolien!

Meester Freddie en meester Jan

Klik HIER voor een paar foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.