Bekijk het maar …… op de kinderboerderij!In de week van 17 november 2003 zijn de groepen 4 op bezoek geweest bij de dieren van Biologisch Centrum Weizigt. De kinderen speelden daar het spel “Bekijk het maar!” waarbij ze veel te weten kwamen over de dieren van de kinderboerderij.

Tijdens dat spel moesten verschillende vragen beantwoord worden. Was een vraag erg moeilijk, dan werd het antwoord opgezocht …… bij de dieren! Dat leverde soms verbaasde gezichten op. Wie wist bijvoorbeeld dat een varken geen krulstaartje heeft, maar gewoon een recht staartje? En dan de wimpers van een ezel ….die zitten dus alleen maar aan de bovenkant van zijn ogen! Al deze dingen zijn de kinderen te weten gekomen door goed naar de dieren te kijken.

 

 

Er was heel veel te zien, luister maar naar Thomas.
We zagen een op hol geslagen ezel en een varken die ongelofelijk hard door zijn neus blies. En de konijnen ….volgens mij was één van de konijnen verhuisd of zoiets. Van vragen leren kinderen. Maar de vragen waren erg leuk.

 

Na alle dieren goed te hebben bestudeerd, was er natuurlijk nog tijd over om even naar de speeltuin te gaan. Hier was gelukkig ook genoeg te doen voor de
moeders die meegingen.....zij hebben zich uitstekend vermaakt op de
aanwezige wippen!

Met dank aan alle juffen van de groepen 4!

Klik HIER voor een paar foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.