Over ooien, rammen en een héél groot varken

De groepen 6 zijn in de week van 5 t/m 9 april naar Weizigt Natuur- en milieucentrum geweest. Er waren bussen geregeld, zodat we niet hoefden te fietsen. Sommige kinderen dachten dat we op schoolreis gingen. In een vrolijke stemming reden we richting ‘Weizigt’.

We begonnen in gebouw ‘De Waterhoen’ met de instructie voor de rest van de ochtend of middag. De kinderen kregen een boekje met opdrachten. In ‘De Waterhoen’ bevonden zich ook kleine kuikentjes. Iedereen wilde deze beestjes wel even aanraken en/of van dichtbij bekijken. Hiermee was de toon van ons bezoek gezet. Wat betreft dierenliefde zit het in onze groepen 6 wel goed.

Naast het bewonderen van de jonge dieren moest er ook serieus gewerkt worden. Aan de hand van het opdrachtenboekje werden de dieren nader bestudeerd. Zo weten we nu dat als je een vinger in de vacht van een schaap steekt je dan bijna je hele vinger er in verliest. We weten dat een vrouwtjesschaap een ooi is en dat een mannetjesschaap een ram is.
Een heel groot varken werd zelfs zo enthousiast van ons bezoek dat hij bijna eigenhandig (of moet het zijn “eigenpotig?”) over zijn hek heen klom. Dit leidde wel tot enige schrik bij de kinderen!

 

Aan het eind van de middag of ochtend konden de kinderen de rest van hun energie nog kwijt in het speeltuintje dat zich vlak bij de kinderboerderij bevindt. Na deze ontlading werden we weer opgehaald door onze buschauffeur, die ons terug bracht naar school.
Vanaf deze plek willen we de ouders die met ons op stap wilden gaan van harte bedanken!

Meester Johan, meester Micha en juf Anky

Klik HIER voor de foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.