Johan Friso opnieuw kampioen!

Het is vrijdag 7 mei. De laatste vakantiedag. Staat er nog iets leuks op het programma? Ja, om 18.30 uur speelt groep 6 de finale van het voetbaltoernooi. Gauw de schoenen aan en richting Reeland. De gure wind en de harde regendruppels komen ons tegemoet. Gelukkig spelen we binnen.

Er doen 3 teams mee aan de finale voor groep 5/6. School Vest, de Albatros en natuurlijk de Johan Friso School. De eerste wedstrijd zitten we nog aan de kant. We kijken naar de twee andere teams. School Vest wint verrassend met 2-1. Nu zijn wij aan de beurt. We moeten tegen de winnaar van de eerste wedstrijd.

We spelen de bal snel rond en er staat altijd wel iemand vrij. Mitchel en Zepp staan in de aanval en Steven, Nick en Daniël zorgen dat er niemand langs komt. Gebeurt dat toch, dan hebben we altijd Timo nog op doel. Het gaat best goed. We komen op een 2-0 voorsprong. School Vest komt nog terug (2-1), maar daarna zijn ze kansloos. Het wordt uiteindelijk 7-1. We zijn uitzinnig van vreugde. Wat gaat het goed!

We moeten gelijk onze volgende wedstrijd spelen. Albatros heeft een goede spits. Alleen kan hij niet samenspelen. Hij wil alles alleen doen. Hij wordt ook als verdediger op Mitchel gezet. Beide spelers zijn erg aan elkaar gewaagd. Het blijft heel lang 0-0. Dan schiet Albatros op de paal. We komen met de schrik vrij. Kort daarop weet Zepp de bal achter de keeper te schieten. We zijn dolblij. Het duurt niet lang meer. Laat maar lopen die bal. Allemaal tijdwinst. En dan blaast de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluit. We zijn kampioen, ongelofelijk! Wie had dat gedacht? We gaan met z'n allen op de foto. We nemen een beker met echte oren mee naar school. Dit was vet cool. Te gaaf. Dat nemen ze ons nooit meer af.

 

Ouders, supporters, coach en spelers van Johan Friso groep 6.

Klik HIER voor de foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.