Zomerfeest …. circusfeest!

Het zomerfeest op de Johan Frisoschool kan met recht een feest genoemd worden. Wat is het gezellig op het plein. Niet alleen door de ballonnen, slingers en muziek maar vooral door de kleine ‘circusartiesten’ die tegen negenen het plein opkomen. Er zijn acrobaten, clowns, sterke mannen, tijgers, goochelaars en nog veel meer. De een is nog mooier dan de ander. Al weken staan de kleutergroepen in het teken van het circus en is er in iedere groep hard gewerkt om een circushoek in te richten en van alles te maken wat voor een voorstelling nodig is. En de voorstellingen die de kinderen gedurende de dag geven zijn zeker de moeite waard.

Vandaag is het echter de beurt van de juffen om een voorstelling te geven en de kinderen wachten op het plein vol spanning op de poppenkastvoorstelling. Het verhaal gaat over clown Pippo/Pippi die graag groter wil zijn. Gelukkig heeft mannetje Pom pilletjes waardoor het clowntje in één keer groter groeit. Wat een feest; ineens staat er een levensgrote clown voor de poppenkast. Als blijkt dat het clowntje graag grote clownsvriendjes wil, kan mannetje Pom daar ook voor zorgen en uiteindelijk staan er vier grote clowns op het plein. Wat zijn ze blij.

Na afloop zingen de clowns met de ‘circusartiesten’ een liedje om nog meer in feeststemming te komen.

In een circustent, in een circustent.
Daar mag je komen werken als je leuke kunstjes kent.
En daar heb ik nu mijn zinnen op gezet,
Dus ik oefen elke avond in mijn bed.

Waar roept men elke avond: hooggeëerd publiek
waar dansen apen op de maat van de muziek
waar vliegen mensen als een vogel heen en weer
waar dansen hondjes vrolijk samen met een beer?

Na de voorstelling eten en drinken de kinderen iets lekkers in hun klas en natuurlijk is er ook voor alle ouders koffie/thee en een koekje.

En dan… kan het echte feest beginnen.
Op het plein en in de lokalen zijn heel veel spelletjes klaargezet. Onder begeleiding van leerlingen uit groep 8 gaan de kleuters in groepjes alle spelletjes langs. Er is van alles en nog wat: jongleren in de zandbak, schminken, rondrit in een ‘paardenkar’, koorddansen, popcorn bakken, een goochelshow en nog veel meer. Klik maar eens op de foto’s dan kan je alle spelletjes zien.

Om twaalf uur gaan alle kinderen weer moe maar voldaan terug naar hun klas. Einde van het feest? Welnee, wat is nu een feest zonder pannenkoeken! En daarom is er in de klas een heerlijk pannenkoekenfestijn met als toetje …. een ijsje!

 

Het feest was een groot succes en de kinderen en de juffen zullen er nog met veel plezier aan terugdenken.

Juf Deanne

De mooie foto’s zijn gemaakt door meester Dick-Jan (196) en juf Deanne (821).

Klik HIER voor de foto’s van locatie 196.

Klik HIER voor de foto’s van locatie 821.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.