Dag juf Angelique

 

Vrijdagmiddag 18 februari. De kinderen van groep 5b van jufAngelique/juf Mieke zijn verkleed op school gekomen. Er is een kat, een cheerleader, een tovenaar en nog veel meer. Helaas is onze Moos er niet bij. Hij zit in het vliegtuig naar Brazilië.
Juf Mieke is er die middag ook en zegt tegen juf Angelique dat ze nog wel even uit mag rusten (kortom… wegwezen dus…). Als juf Angelique uit de klas is, wordt er op het laatste moment nog een liedje ingestudeerd.

De juf wordt weer teruggehaald en groep 5b begint luidkeels te zingen. Na het lied gaan ze in de kring en mogen de kinderen de cadeautjes geven die ze voor de juf hebben meegenomen: een luiertaart, een boekenbon, knuffeltjes etc.
Stefan heeft een mooie tekening van Nijntje. Juf Angelique vraagt of Stefan het wist. Wat wist Stefan? Nou… dat juf Angelique een Nijntje babykamer heeft (tip…).

Als alle cadeautjes zijn gegeven en uitgepakt, wordt er nog even buiten gespeeld.
Eenmaal terug in de klas krijgt de groep iets te drinken en wat lekkers van juf Angelique. Tijdens het drinken en eten, leest juf Angelique (voor de laatste keer, voorlopig) een verhaal voor.
Na het verhaal vertelt juf Angelique hoe het nu met de baby is. De juf vraagt: ‘Hoe zou het komen dat er op deze school zoveel juffen zwanger zijn?’ Amke wet dat wel: ‘Omdat het bijna lente is!’

Na het eten en drinken, gaan ze een spelletje spelen. De tijd vliegt voorbij en het is alweer 15.10u. De dag wordt afgesloten en iedereen geeft juf Angelique een hand. Dag lieve juf, rust nu maar lekker uit!

 

Juf Rosalinde

Klik HIER voor de foto’s.

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005