Voorbij

Voorbij is de basisschooltijd van de kinderen uit onze 3 groepen 8. Voorbij een heel enerverend laatste schooljaar. De officiële afscheidsavond is een avond met een lach en een traan. Allemaal zijn ze gespannen, allemaal beseffen ze dat het na deze avond écht “voorbij” is, de tijd op de Johan Friso-school.

M eester van de Loosdrecht opent de avond. Hij vertelt dat het heel belangrijk is beschutting te hebben: een hand op je schouder, vol begrip en liefde.

Hierna wordt er persoonlijk afscheid genomen van alle kinderen. Voor iedereen is er even aandacht. Als aandenken aan de Johan Friso-tijd krijgen de kinderen een Bijbel, een pen, een cd-rom over het schoolkamp, hun rapport, hun verkeersdiploma en een groepsfoto. Hier en daar wordt er een traantje weggepinkt en niet alleen bij de kinderen! Meester Jan is vanavond op een heel bijzondere manier aanwezig: op video.

Na de pauze worden eerst de voetbalmeiden van groep 8 in het zonnetje gezet. Wat hebben ze een geweldige prestatie geleverd, ze zijn 2e worden op het Districtskampioenschap!

De school wordt verwend met een nieuwe digitale camera. Een geweldig cadeau! Dan is het tijd voor de kinderen om te gaan genieten. Er wordt sprookjestoneel gespeeld door een groep leerkrachten. Dikke pret in de zaal als ontdekt wordt wie de rol van grootmoeder speelt! Er wordt muziek gemaakt door Eelke en Matthijs uit de groep van juf Ciska en juf Dalina. De kinderen( en ook heel wat ouders!) kijken hun ogen uit als ze hun leerkrachten een stuk uit hún musical zien naspelen. Jamie en Quinten halen herinneringen op aan hun basisschooltijd. Met “straf?? In groep 8?? Dat was toch maar een béétje straf?!” krijgen ze de lachers op hun hand.

Nadat de kampcd is gepresenteerd, volgt het inmiddels al traditionele slot van de avond: de playbackact. Opnieuw is het een feest van herkenning: is dat niet juf Dalina, die rapper? En wie zwaait daar nu met een onderbroek? En Meatloaf heeft wel veel weg van meester Enrico! Juf Jos is een prachtige “Schnappi”, compleet met krokodil. Tot besluit mogen alle kinderen op het podium komen en meedoen met de sportdagsong onder leiding van meester Micha.

Het kóst even moeite, maar uiteindelijk weet meester van de Loosdrecht iedereen stil te krijgen zodat hij de avond kan besluiten. In de hal nemen de kinderen tenslotte écht afscheid van hun meesters en juffen. Dág Frisoschool, het is voorbij!

Voorbij

Het is voorbij
Het zit erop
’t is tijd om door te gaan.

Ik ben best blij,
Maar heb in m’n keel een prop
En in mijn ogen brandt een traan.

Hoe het ook zij,
School was geen flop,
Maar: “Middelbare school, ik kom er aan!”

En helemaal voor mij,
Dat was echt top,
Hebben de leerkrachten hun best gedaan.

Ja, want zij
Zetten alles op hun kop
Voor een knallend afscheid, waar ze zich helemaal laten gaan

Was je er niet bij?
Klik op de knop
Voor foto’s die op deze website staan.

Hanneke Krabbe
Juf Anne-Marie

 

Klik HIER voor de foto’s

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005