Meisjes groep 7/8 eerste op basketbaltoernooi

 

Het meedoen aan sportactiviteiten door leerlingen van onze school wordt door onze sportcommissie steeds serieuzer aangepakt. Neem nu het basketbatbaltoernooi in de kerstvakantie.

Als voorbereiding op het toernooi werd er vrijdag voor kerst een echte basketbalclinic in het Palet gehouden. De opkomst was grandioos. Onder leiding van oud-international Marco de Waard, samen met zijn zonen Nick en Terence (beiden oud-leerlingen van de JFS), werden de fijne kneepjes van het basketbal bijgebracht: warming-up, passen, dribbelen, verdedigen, schieten en natuurlijk partijtjes.

Voor het toernooi dat in de kerstvakantie zou plaats vinden, hadden zich 5 teams van onze school opgegeven: 2 bij de jongens groep 5/6, 2 bij de jongens groep 7/8 en 1 bij de meisjes groep 7/8. Een meisjesteam van groep 5/6 was ook ingeschreven, maar helaas waren er geen tegenstanders die het tegen hen wilden opnemen. Hopelijk doen er de volgende keer wel meer teams van andere scholen mee.

Op dinsdag 28 december was het dan zover: het toernooi. Zou de clinic resulteren in sportieve successen? Al glijdend door de eerste sneeuw kon sporthal Sterrenburg moeilijk worden bereikt. Gelukkig was (bijna) iedereen aanwezig. Vanaf 9 uur ´s ochtends werd door alle teams vol overgave gestreden om de bal met hier en daar wat blauwe plekken tot gevolg.

Uiteindelijk leverde het toernooi voor de Johan Friso één 5 e plaats op van team 2 bij de jongens (en één meisje) van groep 5/6, twee 4 e plaatsen van team 1 bij de jongens groep 5/6 en team 2 bij de jongens groep 7/8. Team 1 bij de jongens groep 7/8 behaalde een mooie derde plek.

Kampioen werd ons meidenteam bij groep 7/8. Dit team, met Jolien, Emma, Nikita, Esmee en Sisley in de gelederen, won alle wedstrijden. Zij waren duidelijk een maatje te groot voor hun tegenstanders. Ook bij dit toernooi waren enkele ouders weer bereid om de teams te begeleiden. Ouders, bedankt.

Namens de sportcommissie, Hans Leys

Klik HIER voor de foto's.

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005