Beestenboel

 

De kinderen van de groepen van juf Atie/juf Fien, juf Ria/juf Adri en juf Esme/juf Yvonne hadden een ‘jonge dierenles’ op de kinderboerderij. Het was een hele belevenis! Eerst met de bus naar Weizigt en genietend van het heerlijke weer konden we de dieren van dichtbij bekijken, voelen, horen en … ruiken.

De kinderen mochten onder begeleiding van ouders kuikentjes aaien en eten geven. Dat was spannend, want stel je eens voor dat ze in je hand pikken!

Er waren ook veel jonge geitjes te zien, die samen met andere dieren ons ook nog werk bezorgden. We mochten het erf schoonmaken, want … Er lag erg veel poep ! Het was wel hard werken: vegen, opscheppen, in de kruiwagen gooien en daarna naar de mesthoop brengen.

In de stal lag een lammetje onder een ‘rode’ lamp. Het konijn voelde superzacht aan en wat kunnen kippen hard kakelen. Ook schrokken sommige kinderen van het loeien van de koeien en vonden het zo’n lawaai, dat ze maar liever naar buiten gingen.

Maar we hebben ook boeren en boerinnen in spe, die doorgingen met het werk. We hebben met z’n allen genoten van de dieren op deze boerderij!

Tip voor een leuke middag: Kijk eens op de kinderboerderij met daarbij ook een prachtige speeltuin!

Juf Fien

Klik HIER voor de foto’s.

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005