Terug in de tijd met het BPH

 

Op dinsdag 19 april jl. was er een spetterende presentatie van het BPH-project. De leerlingen hebben de afgelopen periode gewerkt aan het thema ‘Historische figuren’. Iedere leerling heeft een historisch figuur uitgekozen (zie hieronder).

Bij binnenkomst kregen de bezoekers een formulier met quizvragen aangereikt. De bedoeling was om de antwoorden te zoeken bij de verschillende leerlingen. Zij hadden namelijk biografieën en powerpoint-presentaties gemaakt waarin de antwoorden te vinden waren. Ook was er een tafel met voorwerpen. Beantwoord moest worden welk voorwerp bij welk historisch figuur hoorde….. een moeilijke puzzel!

Er was veel belangstelling voor deze presentatie. Vooral ouders en broertjes en zusjes waren van de partij. Vol bewondering werd ook gekeken naar de mooie houtskoolportretten, want de gelijkenis met de personen was erg groot! Vermakelijk waren de verhalen over ‘mijn ontmoeting met…….’. Leuke verhalen waarin de leerlingen beschreven wat er gebeurt als historische figuren opeens zomaar voor je neus staan!

En als je even niets te doen had, dan kon je op het grote scherm kijken naar de foto’s van ons uitstapje naar de Prinsenhof in Delft, waar we een tentoonstelling over Willem van Oranje hebben bezocht!

Welke leerling had welk historisch figuur?

Bart - Johan v. Oldenbarneveld
Ruben - Nelson Mandela
Monica - Mao Zedong
Sabine - Jeanne d’Arc
Joeri en Tim - George Washington
Joey - Alexander de Grote
Maurits en Joris - Hitler
Jonne en Jermo - Napoleon
Elisca - Florence Nightingale
Toon - Gandhi
Lauren - Columbus
Lizanne - Lodewijk XIV

 

Bedankt BPH-ers voor jullie mooie presentatie!

Juf Swaan

Terug naar Bovenschools Project Hoogbegaafden (BPH). Terug naar Bovenschools Project Hoogbegaafden (BPH)

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005