Het Bubbelbabbelbos

Op maandag 21 maart 2005 gingen de groepen van juf Linda en juf Janny naar het Bubbelbabbelbos midden in de stad. Om 10 uur stond de bus al klaar en reden we met zijn allen naar het poppentheater. De bus kon ons niet tot voor de deur brengen, want de Grote Markt was opgebroken. Maar geen probleem, juf Janny wist de weg, dus al lopend vervolgden wij onze reis. Damiët van Dalsum stond ons al op te wachten bij de deur. “Kom maar binnen en hang je jas maar op de kapstok”. Voor de juffen en begeleiding stond de koffie al klaar, lekker hoor.

Eerst vertelde Damiët iets over het verhaal en waarschuwde de kinderen dat het wel even heel donker zou worden. Toen de sterrenhemel gedoofd werd, stapte Damiët de poppenwereld binnen. Wij moesten in de kinderwereld blijven. Vanuit de kinderwereld mocht je alleen maar kijken. En … oh, wat kregen wij te zien. Na haar vertelmuts opgezet te hebben, begon het met een schimmenspel, eenvoudig maar o zo mooi. Van daaruit kwam ze steeds dichterbij.

Een pop boven water en een pop onder water, een pop van opzij… als je de kindergezichtjes bekeek, zag je dat ze meteen al helemaal in het verhaal zaten. Ze leefden mee, gaven hun reacties en leerden van het spel dat je aardig en warm voor een ander moet zijn en geen koud ijsmonster, dat je alleen maar kan bevriezen.

Aan het eind van het verhaal kreeg ook zelfs het ijsmonster een warme kus als cadeau, waar zij niet blij mee was. Zij spatte uit elkaar en viel in scherven uiteen en ja….. scherven brengen geluk, want wij mochten allemaal een glinsterscherfje meenemen om anderen mee te verwarmen.

Om half twaalf stond de bus weer klaar en kregen de stralende kinderen nog een klein boekje om mee naar huis te nemen. Om 10 voor 12 arriveerden we weer keurig op tijd voor de wachtende ouders bij school. We konden terugkijken op een maandagmorgen die we niet snel zullen vergeten. Damiët, dank je wel!

Juf Janny en juf Linda

Klik HIER voor de foto’s.

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005