De geboorte van … Casper!

 

Zelden zijn er zulke verbaasde gezichten gezien op de Johan Friso. De kinderen kwamen op school en gingen steeds vreemder kijken. Ook veel ouders liepen met vraagtekengezichten door de school. Waslijnen met babykleertjes op het plein, een ooievaar in de zandbak, babymuziek in de gangen, geboortekaartjes, kleurplaten en zelfs beschuiten met muisjes. Verwarring alom. Wat was hier gaande???

Een rondje met de digitale camera was geen straf …. "Juf Yvette heeft een baby!" "Als alle kinderen beschuit met muisjes krijgen, dan heeft meester Bert vast een zoon gekregen!"  Andere mogelijkheden: juf Sevda, juf Mathilde (beiden zwanger) en als klap op de vuurpijl: meester Dick-Jan!

En op de andere locatie klonk het: “Wie is er geboren? Wie is er jarig? Heeft juf Ute een baby?” Aan juf Maureen werd gevraagd: Is dit állemaal voor jou?” Maar juf Maureen wist van niets, zij was “gewoon jarig”.

Een ouder vroeg: “Heeft een juf een baby?” “Nee”, was het antwoord, “stel je voor dat we dat iedere keer moeten doen ……, nee, het heeft met de website te maken.” “Ooooh, da's niet zo erg!”, was het antwoord. Zou het dan toch een internetbaby zijn????

 

Er werd volop gediscussieerd en in de meeste klassen werd iedereen lekker met een kluitje in het riet en aan het eind van de morgen met een geboortekaartje en een kleur- of knutselplaat naar huis gestuurd. In een paar kleuterklassen was de verwarring wel erg groot, zeker in de klas van juf Marjoke en juf Deanne, waar ook de verjaardag van de juffen werd gevierd. In een paar kleuterklassen werd daarom toch maar even de computer aangezet. De “ooohs” en “aaahs” waren niet van de lucht. “Wat een droppie, hij kijkt zo lief!”

Inmiddels weten we dat er die dag meer mensen op het idee kwamen eens op de website te kijken, om precies te zijn: 550! Casper heeft wel heel veel kraambezoek gehad.

Enne …. hij vindt het altijd leuk om bezoek te ontvangen!

Klik HIER voor de foto’s van locatie 196.
Klik HIER voor de foto’s van locatie 821.

Met heel veel dank aan de ouderraad en alle moeders die hebben geholpen!

meester Jan
juf Lies
meester Freddie
juf Anne-Marie

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005

Terug naar Kids specials Terug naar Kids specials