Een echte Dierendagles

 

Op maandag 4 oktober gingen wij vrijwel in het begin van de ochtend naar het Wellant-college. Op het Wellant-college zouden wij een les over het gezond houden van dieren krijgen.

Eenmaal in het lokaal aangekomen, stelden de mensen zich voor. Het waren vrij jonge mensen die dit vast voor een vak moesten doen. Ze legden uit dat er vier groepjes waren met elk een of twee dieren. Zo waren er ratten en muizen en konijnen en cavia’s. Het was erg leuk dat je zelf groepjes mocht maken.

Er waren: 1 kat, 2 honden, 2 cavia’s, 2 ratten en 2 muizen. Ons groepje begon bij de kat. Daar werd uitgelegd hoe je vlooien weg kon houden en hoe je zag of de kat gezond was.

Daarna gingen we door naar de ratten. Eén rat was trouwens verkouden. We moesten de twee ratten met elkaar vergelijken. Daarna een rat met een muis. Bij mij is er een rat op mijn schouder geklommen.

Toen was het voor ons groepje de beurt om de hond te doen. Er werd naar de hartslag geluisterd en naar het slijmvlies gekeken.

Tenslotte kwamen de konijnen en de cavia’s aan de beurt. We moesten naar de tanden kijken en er werd geleerd hoe je een cavia of konijn moet oppakken. Daarna was het tijd en gingen we terug met de klas naar school.

Het was een erg leuke les.

Rogier Smits

Klik HIER voor de foto’s.

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005