Dromen….

Iedereen droomt wel eens van iets moois, iets speciaals of iets nieuws. En wat zou het gaaf zijn als die droom uit kon komen. We werken twee weken aan een dromenproject, een aanloop naar de Droomdag op 8 oktober. We denken na over onze eigen dromen en de dromen van anderen. En wie weet… komen er wel dromen uit!

 

 

 

 

Elke vier jaar hoopt de Vereniging Een School Met De Bijbel een schooloverstijgende identiteitsdag te organiseren. Dit jaar zal dit voor het eerst gaan gebeuren en wel op 8 oktober in de vorm van een Droomdag.

 

 

 

 

Op die dag zullen de kinderen van de groepen 3-4 van de vier scholen van de vereniging een gezamenlijke viering hebben in de Maranathakerk. De kerk hangt vol met tekeningen over dromen, die in de twee weken voorafgaand aan 8 oktober in de klas gemaakt zijn. Ook de groepen 5-6 en 7-8 hebben die dag een viering. Tijdens de viering zullen de liedjes worden gezongen die de kinderen tijdens het project hebben geleerd. Ook zal het Oegandese kinderkoor Mwangaza (Stralend Licht) zingen en er zullen dromen verwezenlijkt worden!

De groepen 1-2 draaien gewoon mee in dit project. Op woensdag 6 oktober en donderdagochtend 7 oktober komen leidsters van Bambino langs voor een presentatie o.a. in de vorm van een poppenkastvoorstelling.

 

Tijdens de twee weken voorafgaand aan 8 oktober dromen we over van alles, maar we willen ook dromen uit laten komen, onder meer door ons zendingsgeld. We sparen voor twee doelen: de helft is voor het kinderkoor uit Oeganda (matrassen voor in het kindertehuis); de andere helft is voor Bambino, een niet gesubsidieerde opvangmogelijkheid voor ouders met kinderen in stichting De Hoop. Zij zullen het geld gebruiken voor meubels in de ouder - kind kamer.

 

De eerste twee dagen van het project stonden helemaal in het teken van dromen/droomwensen voor jezelf en dromen/droomwensen voor een ander. De kinderen hebben hun dromen verteld, er over geschreven en getekend. Op zo’n grote school als de Johan Friso zijn er heel veel dromen!

Meester Micha

 

Meester Jan maakte de foto’s, de droomteksten in de foto’s zijn gemaakt door Jolien, Annabel en Lisanne uit groep 8.

Klik HIER om te lezen over dromen van kinderen voor anderen.
Klik HIER voor de fotoreportage van locatie 196.
Klik HIER voor de fotoreportage van locatie 821.

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005