Droomdag

 

Twee weken lang is er op de 4 scholen van onze vereniging gewerkt rond het thema “dromen”. Er is gezongen, er zijn Bijbelverhalen verteld, er zijn droomwolken ingevuld, er is getekend, gekleurd en geknutseld.

Op 8 oktober werd het project afgesloten. Voor de kinderen van de groepen 1/2 was er een poppenkastvoorstelling op school, de kinderen van de groepen 3 t/m 8 gingen naar de Maranathakerk in Dubbeldam. In 3 vieringen werd er uitgebreid stilgestaan bij “dromen”.

Een aantal dromen van kinderen van de 4 scholen zou werkelijkheid worden! Maar welke dromen zouden dat zijn? Spannend hoor! In elke viering werden 4 kinderen blij gemaakt. Zo kwam de droom uit van Brigitte uit groep 3. Zij wil graag een dag bij haar nichtje in groep 6 zijn. En dat gaat gebeuren!

Natuurlijk werd er ook muziek gemaakt. Er was een fantastisch kinderkoor uit Oeganda, “Mwangaza” (Stralend Licht), dat heel enthousiast zong en danste. En de liederen die de kinderen van de 4 scholen met elkaar zongen, klonken prachtig dank zij de band van juffen en meesters en het koor van juffen, meesters en kinderen.

Tijdens de laatste viering werd een cheque overhandigd aan het kinderkoor. Zij kunnen van dit geld matrassen kopen voor in het kindertehuis. Alle kinderen van het koor kregen een ballon. Dat was de droomwens van Esmee uit groep 1 van juf Gerda en juf Erica.

Voor ons was het een droomdag, maar ook voor de kinderen van Mwangaza!

Informatie over het kinderkoor is te vinden op www.kinderenvanoeganda.nl

 

 

Klik HIER voor foto’s van de poppenkastvoorstelling.
Klik HIER voor foto’s van de vieringen in de Maranathakerk.

Met dank aan juf Maureen, juf Eleonora, juf Tineke en meester Enrico voor het maken van de foto’s en juf Eleonora voor haar hulp bij dit verslag.

Juf Anne-Marie 

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005