Grapje voor meester Bert

 

Soms is het leuk om elkaar een beetje voor de gek te houden... gewoon voor de grap. En zeker op de Johan Frisoschool kunnen we daar een houtje van. En dan hebben we het niet alleen over de leerkrachten, maar ook over de kinderen. Zou het besmettelijk zijn???

Woensdag 13 oktober kwam meester Bert in onze klas met een mijnheer die ons kwam vertellen dat de brieven die wij tijdens een taalles aan de gemeente geschreven hadden, aangekomen waren. In die brieven hadden de kinderen van groep 7 gevraagd of er nu ook op locatie 821 een vlaggenmast kon komen om bijv. feest te kunnen vieren. De brieven waren goed ontvangen en de vlaggenmast komt er!! Dat was natuurlijk leuk nieuws!

Maar nu heb je wel eens meesters die dan nog niet tevreden zijn en om nog meer vragen... Zo liep meester Bert de klas uit en zei...: “Ik weet niet of jullie nog een keer brieven gaan schrijven maar ik wil al heel lang een ‘auto van de zaak’…”

Tja, dat lieten wij ons niet zomaar zeggen en we zijn aan de slag gegaan. De klas verzon een plan en vrijdag 15 oktober hebben we meester Bert uitgenodigd in de klas. Hij was wat zenuwachtig en vertrouwde ons niet helemaal... Nou ja??? In de klas hebben we een gedicht voor hem 'opgezegd':

 

"U wilt al heel lang "iets'" van de zaak...
Dat krijg je natuurlijk niet zo heel vaak.
Dat was vanaf uw uitspraak onze taak.
Hier heeft u alvast een hint....(Hij kreeg sleutels van een auto!!)
Wij zijn benieuwd wat u ervan vindt...

 

Toen werd de meester door ons meegenomen naar buiten. Daar stonden onze "body-guards" Nick en Joris en bewaakten met hun leven het 'cadeau'....

Het was natuurlijk een "ZAKENAUTO VAN DE ZAAK" maarrrr..... of hij dit nou bedoelde...............????

Klik HIER voor een paar extra foto's.

Juf Mathilde

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005