Hoe versier je een school

 

Dat is elk jaar weer de vraag waar de ouderraad mee worstelt. Half november is de eerste ronde en wordt de school in sintsfeer gehesen. Enkele weken later volgt een waar huzarenstuk: de metamorfose van sintsfeer naar kerstsfeer.

We willen dit jaar op de website graag ruimte maken voor een verslag van deze grote klus. En wie kunnen we dit beter laten vertellen dan 2 enthousiaste medewerkers?

Helen Reemer vertelt:

Aan mij is gevraagd om iets te schrijven over het versieren van het schoolgebouw op 821. In november hebben leden van de ouderraad en verschillende klassenouders het schoolgebouw in sinterklaasstemming gebracht en op 6 december moesten die versieringen verwijderd worden en de school in kerststemming gebracht worden.

Om half 8 verzamelden de ouders (de meeste aanwezigen waren moeders maar er was ook heel gezellig één vader gekomen) zich en kregen we van Petra en Yvonne koffie en thee en iets lekkers aangeboden. Na de veiligheidsvoorschriften doorgenomen te hebben, konden we beginnen.

Eén ploeg ging alle sintversieringen verwijderen en twee andere ploegen begonnen met versieren. Eén ploeg voor de bovenverdieping en één ploeg voor beneden. O ja, er waren ook nog 2 dames die de platen met verlichting ophingen, dat is elk jaar wel een gedoe want wáár zit boven het plafond nu ook al weer het stopcontact? Maar ook dit jaar is het allemaal weer gelukt.

Aan het einde van de avond kwam Els nog even kijken hoe wij het er van af gebracht hadden. Het was een hele gezellige avond waarop we veel werk verzet hebben, maar als je de volgende ochtend alle vrolijke gezichten ziet en de complimentjes hoort, weet je in ieder geval waar je het voor gedaan hebt.

Hopelijk mag ik volgend jaar weer van de partij zijn als we weer gaan versieren want ik heb het erg naar mijn zin gehad.

En Ellen Ravelli vertelt:

Mijn dochter Sophie zit in groep 8 en mijn zoontje Casper zit in groep 0/1 en bij de vraag wie er klassenouder voor zijn groep wilde worden, heb ik geen moment geaarzeld.

Samen met andere klassenouders (c.q. klassenmoeders) heb ik al enig werk verricht. Naast het af en toe helpen op mijn groep, heb ik mijn handen uit de mouwen gestoken bij het versieren van de school voor het Sinterklaasfeest en daarna voor het Kerstfeest.

Het versieren van de school terwijl er geen enkel kind rond rent, is heel bijzonder. We werden als hulpouders voorzien van koffie met koek en mochten vervolgens aan de slag. Zo’n avond is gezellig, je leert er een hoop andere ouders door kennen, maar het geeft je ook een kleine blik op het reilen en zeilen op zo’n school. Wat een organisatie. Daar zijn een hoop helpende handen bij nodig! Els en collega-ouderleden, mijn complimenten!

Klik HIER voor de foto's.

meester Jan
juf Anne-Marie

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005