Kinderboekenweek een groot feest

 

Als het thema van de Kinderboekenweek “muziek” is, betekent dat meteen groot feest op de Johan Friso. De kinderboekenweek werd dit jaar voor de vijftigste keer gevierd. Dat is natuurlijk heel bijzonder en zoiets mag je vieren. Het thema van de kinderboekenweek “Muziek” was dan ook niet zomaar gekozen, want bij een feest hoort natuurlijk muziek! Dit alles zorgde voor een groot feest op onze school.

Rondom dit thema zijn zoveel leuke dingen mogelijk dat het voor de juffen en meesters soms moeilijk was om te kiezen. In iedere groep gebeurde wel weer iets anders o.a. muziek beluisteren, een geheimzinnig spel op internet spelen, muziekinstrumenten maken, een prentenboek met muziek op een groot scherm bekijken en natuurlijk heel veel activiteiten met boeken.

Iedere morgen stonden er bij de ingangen van de school kinderen te spelen. Wat zitten er veel kinderen op school die een instrument bespelen zeg. Van een blokfluit tot een echt keyboard. Vol bewondering stonden ouders, kinderen en leerkrachten te luisteren naar het vele talent dat onze school rijk is.

 

 

De afsluiting en topper van de kinderboekenweek was het voorleesontbijt. Alle meesters en juffen kwamen in hun nachtkleding naar school. Ook de kinderen bleven niet achter en genoten tijdens het ontbijt in de groepen van het voorlezen. Er hing echt een slaperig sfeertje. Wat werd er zoal in de groepen gedaan? Teveel om op te noemen.

 

 

 

Enkele voorbeelden:

  • In de groep van juf Yvonne las meester Paul voor. Hij maakte samen met Caspar muziek op de gitaar.
  • In de klas van juf Klazien vertelde Rik (de man van de juf) het verhaal van Trompet voor olifant. Er was een leuk kikkertje bij dat er telkens doorheen praatte.
  • Bij juf Petra deden ze rek-en strekoefeningen voordat ze gingen eten. De moeder van Dannique las voor uit het boekje “Heel gewoon kikkervisjes”.
  • In de groep van juf Wilma dansten ze zich wakker met de kinderboekenweekmuziek.
  • Juf Alinde vertelde het verhaal van de Stip terwijl er muziek op de achtergrond speelde.
  • Juf Francina las voor uit het boek Fanfare en Flierefluiters. Daarna liepen ze als een fanfare rond.
  • In de groep van juf Tineke las haar vader voor. Het kon niet lang genoeg duren.
  • In de groep van juf Ciska brandden alleen maar waxinelichtjes en was het heel sfeervol.

Natuurlijk zijn er ook foto’s gemaakt.

Klik HIER voor de foto’s van locatie 196.
Klik HIER voor de foto’s van locatie 821.

Met dank aan juf Anky en juf Ute voor de foto’s.

Juf Klazien en Meester Jan

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005