Evert, Katrien, Sikje en Bokje

 

Op maandag 4 april beet de groep van juf Alinde de spits af en zij vielen meteen met hun neuzen in de boter …. Ze waren getuige van de geboorte van twee geitjes, Sikje en Bokje, en konden genieten van het heerlijke lenteweer.Ook de andere groepen werden verwelkomd, maar nu door de pasgeboren kuikentjes. Hoogtepunt voor veel kinderen was dan ook het op schoot houden van zo’n donzig krielkipje. De ochtend begon onder leiding van een ouder en de groepjes werden aan het werk gezet.

Wat eet zoal de kip, wat is het verschil tussen een mannetjes- en een vrouwtjeseend en hoe groeit een kuiken in het ei en nog veel meer. Met mand en al gingen we ook op pad om eieren te rapen en wat zagen we? Tussen al die bruine eieren, lag ook een wit ei, dat nog warm was. De kippen op de kinderboerderij raken al niet meer van de leg, als de Johan Friso op bezoek komt.

Nadat de opdrachten waren gemaakt, konden we nog even verder rondkijken bij de koe in de stal, de trotse pauw en natuurlijk de familie van Sikje en Bokje. Daarna nog even de speeltuin in, waar de ouders gezellig mee speelden en de ochtend werd afgesloten in de klas. Ouders bedankt!
Weet u trouwens hoe een eendenkuikentje heet? U kunt het antwoord vinden tussen de foto’s hier onder.

Bedankt juf Francina, juf Ilonka en juf Eleonora voor de foto’s en juf Ilonka en juf Eleonora bedankt voor het verhaal.

Meester Freddie

Klik HIER voor de foto’s van juf Eleonora
Klik HIER voor de foto’s van juf Francina en juf Ilonka
Klik HIER voor de foto’s van meester Freddie

(Foto eendenkuiken komt van de website www.schlijper.nl)

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005