Lentekriebels

Wat is er toch met Pompom aan de hand? Je raadt het al. Hij was verliefd op Bambam en voelde zich daarom niet lekker. Aanleiding voor juf Klazien om “Kikker is verliefd” van Max Velthuijs voor te lezen. Zij vertelt :

We hebben met elkaar gepraat over hoe het voelt, als je verliefd bent op iemand en wat je dan het liefste zou willen doen. Verena en Elco wisten het wel. Ze vinden elkaar erg lief en wilden met elkaar op de foto.

In de gymzaal hebben we mooie kikkersprongen gemaakt en keken we wie het hoogste kon springen. In de huishoek speelden de kinderen het verhaal na. Verder hebben we een prachtige fototentoonstelling gehouden met heel mooie foto’s van de papa’s en mama’s en ook van de juffen! De tentoonstelling heette ‘Ik hou van jou’.

We hebben gerijmd en met de letter k hebben we nieuwe woordjes gemaakt zoals kok, konijn, keel, kikker. De kinderen hebben getekend van wie ze het meeste houden en die tekeningen hangen nu in de vriendjeshoek. Daar kunnen ze samen met hun vriend of vriendin luisteren naar leuke verhaaltjes. Ook hebben de groep 2 kinderen een heel mooi schrijfboek van kikker gemaakt.

Als je verliefd bent, dan wil je natuurlijk ook brieven of een mooie tekening maken voor diegene die jij zo lief vindt. Daarom is er een postkantoor gekomen en kunnen de kinderen zelf brieven schrijven, enveloppen vouwen en postzegels maken. Maar ze kunnen die brieven ook bezorgen. Er staat een brievenbus in de klas.

En … hoe het in het echt gaat, weten we nu ook. Postbode Piet is bij ons in de klas geweest om te vertellen welke lange weg een brief maakt. Hij liet ons een filmpje zien over hoe het toegaat in het postkantoor. We hebben met veel plezier aan dit thema uit “Schatkist” gewerkt.

Bedankt, postbode Piet!

Juf Klazien

Klik HIER voor de foto’s.

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005