In de luchtballon

Tijdens drie dramalessen, van elk ongeveer een uur, nam Meester Anne de kleuters mee op een spannende reis. Het begon met een reuzenluchtballon. Dat we die samen konden opblazen en met z’n allen in de mand zo naar verschillende landen konden vliegen … … Wie had dat nu kunnen denken?

Het eerste land dat we aandeden, was “het Land van opwinden en stilstaan”. Daar werden we opwindbare pinguïns, die alleen maar konden bewegen als ze met reuzensleutels werden opgewonden. In dat land kwamen we vreemde dingen tegen. Er was bijvoorbeeld een verfkwast waar je mee kon fluiten en daarna kon je er ook nog mee roeren in een grote pan met soep. Je kon er zelfs mee vegen. Je kon het zo gek niet bedenken of je kon het met de grote kwast doen!

Tijdens de laatste les nam meester Anne ons mee naar sprookjesland. Toen we daar aankwamen met onze luchtballon, hoorden we de sprookjesmuziek al in de verte. Daar stond in prachtige rode, blauw en gele kleuren een heus sprookjeskasteel waarin wij mochten spelen.

Er waren eens drie koningen die heel erg aan het nadenken waren (denkerdedenkerdedenk), maar ze konden geen oplossing vinden voor hun probleem. Hun dochters hadden namelijk geen prinsen om mee te trouwen. In de toren van het kasteel zaten die arme prinsesjes maar achter het spinnewiel te spinnen en te miepen (mieperdemieperdemiep).

Op een dag kwamen er gelukkig drie witte paarden voorbij met echte prinsen op hun rug. Ze zagen in de verte de toren van het kasteel en …

U wilt vast wel weten hoe dit sprookje, waarin elke kleuter zijn eigen rolletje mocht spelen, afloopt. Bekijk de samen met uw kind, dan komt u er vast nog meer van te weten.
Het sprookje eindigde gelukkig met : ZE LEEFDEN NOG LANG EN GELUKKIG.

De dramalessen o.l.v. Anne van Beek zijn helaas afgelopen. De kinderen hebben geleerd om samen allerlei dingen uit te beelden en om net te doen alsof je iemand anders bent. Dat was superleuk! Bedankt meester Anne van Beek!

Juf Esther en juf Esmee

Klik HIER voor de foto’s van de reis van de Jip en Janneke klas.
Klik HIER voor de foto’s van de reis van de Winnie de Poeh klas.

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005