Planten te koop

 

De kinderen van de Elmer-klas zijn weken bezig geweest met zaaien, planten en verpotten. De hoeveelheid planten en stekjes groeide enorm. Maar stekjes worden groot en worden echte planten. Wat moesten we met al die plantjes gaan doen? Wat begon als kleine zaadjes planten, eindigde in een heuse verkoop in de klas. Dat klinkt natuurlijk heel makkelijk, maar voor het zover was, moest er veel worden geregeld.

Als eerste werd bij ieder plantje een naamkaartje gemaakt en de hoeveelheid planten en stekjes groeide enorm. We wisten inmiddels al hoe een echt tuincentrum eruit ziet, want daar waren we op bezoek geweest. Daarna zijn de kinderen aan de slag gegaan met het maken van uitnodigingen, borden en nog veel meer.

Donderdag 28 april was het zo ver. Ouders waren vanaf 10.00 uur welkom in ons tuincentrum en de opkomst was enorm. De kinderen vonden het geweldig om echt advies te geven, in te pakken en (natuurlijk) af te rekenen. Na het winkelen konden de klanten even bijkomen in ons theehoekje waar echte thee en siroop met een koekje werd geserveerd.

We kijken allemaal terug op een ontzettend leuke ochtend en hopen dat de plantjes het thuis goed doen.

Juf Deanne

Klik HIER voor de foto’s.

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005