Playbackshow met rare haren

 

Ieder jaar wordt de verjaardag van de leerkrachten van de bovenbouw in de ochtenduren gevierd met een grote playbackshow door en voor de kinderen. Vaak is dit al een groot feest, maar door het onverwachte bezoek van prins Willem-Alexander en zijn Máxima was het helemaal geweldig.

Een saaie gymzaal in een uurtje veranderen, is een hele klus. Vandaar ook dat er rond 7.30 uur veel bedrijvigheid in en om “Het Palet” was. Leerkrachten en ouders waren vroeg uit de veren om de grote gymzaal van “Het palet” te veranderen in een heus theater. Vele handen maken licht werk, luidt het gezegde en dat was tegen 8.15 uur ook te zien: een podium voor optredende artiesten, verlichting, discolampen, versieringen, ballonnen, plaatsen voor de jury, kleedkamers voor de artiesten, klanken van muziek door de geluidsinstallatie, microfoons enz. enz.

Tegen 9.15 uur arriveerden de kinderen van de groepen 6 t/m 8 met hun juf of meester. Opvallend waren de vele kinderen die iets geks of leuks met hun haar hadden gedaan. Je zag blauw haar, jongens met krulspelden in en meisjes met vlechten. Ook leerkrachten hadden meegedaan aan de oproep om op de verjaardag van de leerkrachten met een speciale haardracht naar school te komen. Het zorgde voor een kleurrijk geheel.

De zaal stroomde niet alleen vol met kinderen, maar ook veel ouders maakten gebruik van de mogelijkheid om voor de eerste keer als toeschouwer aanwezig te zijn bij dit jaarlijkse spektakel. Terwijl in de zaal ineens de muziek van “Het Wilhelmus” klonk, kwamen daar ineens 2 zeer bekende mensen de zaal binnen lopen. Jawel……. echt waar……!Prins Willem- Alexander en zijn zwangere Máxima!!! Zij hadden tijd vrijgemaakt in hun drukke agenda en waren bereid om de presentatie van de playbackshow voor hun rekening te nemen. Beiden toonden trouwens wel wat overeenkomsten met meester Micha en juf Tineke…….

In alle groepen waren voorronden gehouden en de winnaars van iedere groep mochten deze ochtend optreden. De groep uit de klas van juf Anky/juf Anne-Marie mocht beginnen met het nummer “We gaan ervoor” van het Junior Songfestival. De sfeer zat er meteen goed in en de winnaars van alle groepen verzorgden geweldige optredens. Tussen de optredens door was er veel te beleven. Zo kreeg het prinselijk paar van een oma in de zaal witte rozen aangeboden en belde koningin Beatrix regelmatig even mobiel met vragen over haar oppaskindje Amalia.

De jury bestaande uit juf Maureen (administratie loc. 196), Els (de voorzitter van de ouderraad), Peter (lid van de sportcommissie) en juf Dalina (die deze dag ook echt jarig was) had de moeilijke taak om de optredende artiesten te beoordelen.

Na het laatste optreden trok de jury zich terug voor overleg. Wie of welke groep zou op de eerste, tweede of derde plaats eindigen en met zo’n mooie beker naar huis gaan? Tijdens dit overleg was er een verrassend optreden van de juffen en meesters. Zij playbackten een geweldig swingend nummer van “Sister Act”.

Langzamerhand steeg de spanning en het bleek dat de jury het moeilijk vond om een winnaar te kiezen. Uiteindelijk eindigden op de derde plaats Dominique, Laura en Nicole met het nummer “Pizza” van André van Duin. De tweede plaats was voor Amber, Wanne, Luka en Jasmijn met een nummer van Chipz en Kimberley en Sophie werden de winnaars van de playbackshow 2005 met het nummer Rich girl. Uiteraard mochten de winnaars nog een keer optreden met hun winnende playbacknummer en sloten we op deze manier een zeer leuke ochtend af.

Meester Jan

Klik HIER voor de foto’s van de playbackshow.

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005