Op bezoek bij TPG post

 

Naar aanleiding van de brief die Pompom (onze klassenpop) naar zijn oma wilde sturen, hadden de kinderen uit de Elmer-klas veel vragen over het verzenden van post. En wie weet er veel over de post? Natuurlijk, de postbode!

Dat een brief in een envelop moet met een postzegel en een adres erop weten deze kleuters al lang. Ook weten ze dat de postbode de brievenbussen leegt en de brieven bezorgt. Maar wat gebeurt er eigenlijk precies met de brief voor oma Pom nadat we deze in de brievenbus hebben gegooid? Hoe worden alle brieven en kaarten door de postbode uitgezocht? Hoe lang zit er tussen posten en bezorgen? Kijken de postbodes de postzegels na? We hebben zoveel vragen dat we besluiten een bezoek te brengen aan TPG-post.

Het bezoek was enorm leuk en leerzaam. Postbode Richard heeft ons rondgeleid en van alles verteld en laten zien. Er waren heel veel postbodes aan het werk die allemaal brieven sorteerden en deze in verschillende vakjes legden. Verder hebben we een film gezien over hoe de post in Rotterdam met een machine wordt gesorteerd.

Hebben we veel geleerd? Nou en of! We weten nu zoveel over een postsorteerderij dat we er een in de klas hebben gemaakt. We hebben het tegenwoordig dan ook heel druk met kaarten schrijven, posten, sorteren en bezorgen!

De moeders van Jona en Sven
Juf Deanne

P.S. Postbode Richard en uw collega’s ….. bedankt!

Klik HIER voor een fotoverslag.

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005