Een nieuw zendingsproject: ProRomi

De schoenendoosactie is afgelopen en we mogen terugkijken op een aantal goede spaarweken. Het streefbedrag dat nodig is om de dozen te verzenden is overtroffen en de dozen zijn mooi beplakt, geschilderd en tenslotte gevuld met (zelfs eigen) spullen van de kinderen. Het was fijn om zo de betrokkenheid van de kinderen van dichtbij mee te maken.

De stichting die wij als volgend project hebben uitgekozen, heet ProRomi. ProRomi (voorheen bekend onder de naam: ‘Vrienden van Hetea’) is in 1997 opgericht. ProRomi heeft als doel zigeuners te helpen en/door de liefde van Jezus aan hen door te geven.

Juf Ciska doet vrijwilligerswerk voor de stichting. Ze schrijft in de nieuwsbrief van 06-09-2004 het volgende:

“Vorig jaar januari ben ik met een groepsreis mee geweest naar Roemenië. Onze bestemming was een klein dorpje in de Roemeense heuvels, waar Roma-zigeuners wonen.

Zij worden door de meeste Roemenen met minachting bekeken. Voor hen is het daarom erg moeilijk om werk, scholing en medische zorg te krijgen. De omstandigheden waarin zij leven zijn onmenselijk, verschrikkelijk. Tijdens de reis heb ik gevoetbald, sleetje gereden en gelachen met de Roma-kinderen. Maar, diep van binnen, ook gehuild. Ik zag deze kinderen en moest denken aan alles wat zij missen. De armoede is groot en de gezinssituaties vaak verre van veilig. Deze kinderen krijgen van jongs af aan dat ze niet waardevol zijn en dat ze moeten vechten, stelen, liegen om staande te blijven in deze wereld.”

Juf Ciska zal de kinderen middels een presentatie meer vertellen over haar eigen ervaringen met Roma-kinderen en de omstandigheden waarin ze leven. De periode waarin we met geld de stichting steunen loopt vanaf half december tot aan de meivakantie.

We hopen dat we weer een beroep mogen doen op jullie steun. Alvast hartelijk dank!

De zendingscommissie

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005