Wat een rommel!

 

Wat zijn wij met z’n allen geschrokken zeg, toen wij woensdag 24 november in school kwamen. In welke groep je ook kwam, overal was wel iets vreemds gebeurd.

Op de grond lagen tafels en stoelen op zijn kop. Laatjes en schriften lagen in andere groepen verstopt. Allerlei speelgoed en boeken uit de klassen waren gewoon op de grond te vinden. In sommige groepen kon je zelfs de afdrukken van zwarte handen zien. Wat was er toch eigenlijk allemaal aan de hand?

Iedereen was die ochtend benieuwd wat er in zijn of haar schoen zou zitten. De dag ervoor had ieder kind een schoen of laars mee mogen nemen, omdat we bericht hadden gekregen dat we onze schoenen mochten zetten. Iedereen weet dat als je je schoen mag zetten, er waarschijnlijk de volgende dag iets in je schoen is te vinden. Vandaar ook dat sommige kinderen, ouders en leerkrachten eerder op school waren dan op andere dagen. Iedereen was natuurlijk benieuwd wat er in zijn of haar schoen zou zitten…….

Een beetje rommel maken de pieten altijd wel, maar deze keer was het toch wel een heel grote rommel! Met zwarte pieten weet je het maar nooit of ze na een bezoek aan school de spullen netjes achterlaten. Deze keer waren ze dus heel erg ondeugend en onhandig geweest. Zelfs de cadeautjes en schoenen hadden ze verstopt op de wc of in andere groepen!

Nadat iedereen een beetje bekomen was van de schrik en op zoek ging naar de schoenen, bleek er iets heel leuks in te zitten. Natuurlijk ook dit jaar weer kruidnootjes, maar ook een heel bijzonder cadeautje. Iets waar zowel de kinderen van de groepen 1 als de kinderen uit de groepen 8 heel blij mee waren. Kijk maar snel bij de foto’s om het cadeau te zien.

Klik HIER voor de schoenzetfoto’s van locatie 196
Klik HIER voor de schoenzetfoto’s van locatie 821

Juf Marjoke, juf Maureen, meester Freddie, meester Jan

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005