Schaken op School Vest

 

Woensdag 3 november - Na een jaar lang ongeduldig trappelen in de stal mochten de kinderen van de Johan Friso School het weer individueel opnemen tegen hun leeftijdgenoten uit Dordrecht. Hoe zouden ze het er dit jaar vanaf brengen? Het aantal schakers van de Johan Friso was opnieuw hoog. In totaal deden 25 kinderen mee aan dit door School Vest uitstekend verzorgde School Schaak Toernooi 2004.

De kinderen werden verdeeld over drie leeftijdscategorieën. In de categorie 6 en 7 jarigen maakten Rik (1 e), Isabella en Kasper (beiden 2 e) prachtige paardensprongen en bleken Bowien, Suzanne, Benthe, Pim, T(h)om, Djordy en Fabian prima lopers. Onder de 8 en 9 jarigen zorgden Sebastiaan (1 e) en Jeroen (2 e) voor verbaasde blikken met hun herdersmat en maakten Merel, Matthijs en Guido een echte rokade op hun bord.

Mitchel, Brian en Timo (categorie 10 en 11 jarigen) keken vanuit hun toren en zagen Rogier en Willem bijna winnaar (2 e dus) in hun poule worden. In deze groep verdedigde Bowie zijn stukken met overgave en wisten Niels, Jasper en Leon (allen 3 e) zo nu en dan de koning van hun tegenstander schaakmat te zetten. Uiteindelijk hebben de ruim 100 kinderen, voorzien van een diploma en een vaantje, het schaakpaleis aan de Vest verlaten. Jammer dat de pionnen Jasmijn, Maarten, Tesla, Beate en Max uiteindelijk niet mee konden doen. Zij krijgen weer een kans tijdens het teamschaken (februari 2005) bij ons op school. Bedankt allemaal en tot de volgende keer.

Schaakmeester Peter

Klik HIER voor de foto’s.

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005