Schoolschaaktoernooi sportief succes!

 

Ruim honderd kinderen van 6 verschillende basisscholen, verdeeld over 26 teams, hebben woensdag 16 februari 2005 gestreden om beste schoolschaakteam van Dordt te worden. Uiteindelijk is school Vest als grote winnaar uit de bus gekomen. Zij zullen met twee teams gaan deelnemen aan het kampioenschap van Zuid-Holland. Ook obs Dubbeldam en Johan Friso School mogen met een team hieraan deelnemen.

Opmerkelijk was het resultaat van het 1 e team van school Vest. Van de 24 partijen die zijn gespeeld, is er één in remise geёindigd en hebben ze de rest gewonnen. Een terechte winnaar dus. Een andere opmerkelijke prestatie is de 3 e plaats van het 4 e team van school Vest, omdat dit allemaal kinderen uit groep 6 zijn. Dit belooft dus nog wat voor de toekomst. Daartussen wist zich het 1 e team van obs Dubbeldam te nestelen (2 e plaats). Ook voor dit team een beker.

De Johan Friso School viel dit jaar net buiten de prijzen. Het 1 e team (Willem, Sjoerd, Sebastiaan en Timo) eindigde weliswaar nog wel op de 4 e plek, maar de wisselbeker voor beste schoolprestatie ging, na twee jaar in de prijzenkast van onze school gestaan te hebben, mee met de kinderen van school Vest. Aan dit toernooi hebben verder kinderen van de Bavinckschool, de Geert Groote school en de Weizigtschool meegedaan.

Uiteindelijk kregen alle kinderen een vaantje als aandenken aan dit toernooi en bedanken we alle ouders die meegeholpen hebben om dit toernooi tot een succes te maken, zowel in de keuken voor de catering als in de lokalen voor de wedstrijdleiding. We zien jullie volgend jaar graag weer terug.

Benieuwd hoe het Willem, Sjoerd, Sebastiaan en Timo (team 1) is vergaan op het kampioenschap van Zuid-Holland? Dat is ook op de website te lezen. Klik HIER voor deze reportage.

Peter Gerritsen,
Sportcommissie JFS.

Klik HIER voor de foto's.

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005