Schiet ‘m erin

Op zaterdag 19 maart deden de groepen 3 en 4 van de Johan Frisoschool natuurlijk weer mee, met een recordaantal van 10 teams. In de Deetoshal verschenen de kinderen trots in hun Johan Friso tenue, klaar voor hun eerste schoolkorfbaltoernooi. Het was er een drukte van jewelste met al die scholen tegelijk, maar dat mocht de pret niet drukken. De zaal was verdeeld in 4 vakken, waar tegelijkertijd wedstrijden waren en waar strafworpen genomen konden worden.

De kinderen van groep 3 deden vreselijk hun best. Er werd gewonnen en verloren, gestreden en gezweet, ondertussen luid aangemoedigd door hun ouders, coaches en juffen. Aan het einde van de ochtend was de uitslag bekend en wrongen alle mensen zich naar de kantine voor de prijsuitreiking. De grote winnaar was de Griffioen, onze teams vielen niet in de prijzen. Niet getreurd, want alle kinderen kregen een vaantje en een pen. Zo ging niemand met lege handen naar huis. Jongens en meisjes, volgend jaar weer een kans.

’s Middags bij de groepen 4 was het enthousiasme ook goed aanwezig. Een aantal van deze kinderen had vorig jaar ook al meegedaan en had dus al ervaring. Dat was ook te zien. De doelpogingen namen toe, het samenspel ging sneller, maar helaas wonnen we ook hier niet. Team 9 kwam ver, maar viel ook buiten de prijzen. De kinderen genoten van het spel en gingen met een goed gevoel naar huis. En nu … op naar het veldkorfbaltoernooi!!

Juf Mieke bedankt voor de foto’s en het verhaal en juf Rianne, juf Petra en juf Nelleke bedankt voor de foto’s. Tot slot nog een woord van waardering voor de sportcommissie die ook nu weer alles op tijd rond kreeg. Grote Klasse!!

Meester Freddie.

Klik HIER voor de foto’s van het schoolkorfbaltoernooi.

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005