Schoenendozen naar Pakistan

 

Afgelopen weken werd er in iedere groep gewerkt aan de schoenendoosactie. Wie had verwacht dat je van een aantal saaie schoenendozen super flitsende verrassingspakketten kon maken? Niemand eigenlijk, maar toch gebeurde het.

Als eerste zorgde iedere groep ervoor dat zij een aantal lege schoenendozen in de klas hadden staan. De saaie schoenendozen werden door de kinderen veranderd in dozen met mooie en flitsende buitenkanten. Dit gebeurde met inpakpapier, verf, glitters enz. enz.

De spullen die de kinderen hadden meegenomen, werden verdeeld over de dozen. Er waren spullen voor meisjes en jongens, maar er werd ook een verdeling gemaakt naar leeftijd. Naast het speelgoed en knuffels zat er in iedere doos een tandenborstel, tandpasta en een stukje zeep. De saaie schoenendozen werden complete verrassingspakketten.

Langzamerhand werd wel duidelijk dat deze actie een groot succes zou gaan worden. Op woensdag 15 december werden alle verrassingspakketten ingezameld. Iedereen was natuurlijk benieuwd hoeveel het er uiteindelijk zouden zijn. Na diverse tellingen bleek dat er meer dan 200 dozen waren ingeleverd. Wat een prestatie zeg!

Juf Gerda en juf Anita zouden alle dozen in Zevenhuizen gaan brengen. In deze plaats mochten ook andere scholen hun dozen brengen. In een grote loods werden alle dozen nog gecontroleerd en in weer grotere dozen gedaan. Deze grote dozen werden in een grote container geplaatst. Als de container vol is, brengt een vrachtwagen deze container naar de Rotterdamse haven voor vervoer over zee. Omdat dit niet goedkoop is, hebben de kinderen van onze school de afgelopen weken gespaard om de dozen te vervoeren. Naast de schoendozen namen beide juffen ook nog 1000 euro mee als bijdrage in de kosten van het vervoer.

Onze verrassingsdozen hebben de bestemming Pakistan. Daar worden over een tijdje veel kinderen blij gemaakt met onze dozen. Daar mogen we met z’n allen best wel trots op zijn! Alle kinderen, ouders, juf Gerda, juf Anita en overige commissieleden dank jullie wel voor jullie hulp. Over een aantal weken zal er een container met onze dozen over zee richting Pakistan varen!

We maakten foto’s van het vullen en verzamelen van de dozen. Maar hoe neem je nu meer dan 200 versierde dozen mee in maar 2 auto’s?

Klik HIER voor het antwoord!

meester Jan

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005