Schoolkorfbal bij Oranje Wit

 

Woensdag 18 mei was een topdag. Lekker weer. Zonnetje erbij en geen regen. Echt zo’n dag om te gaan korfballen. En dat hadden ruim 100 kinderen van de Johan Frisoschool ook bedacht.

Verdeeld over 15 teams zijn er deze middag wel 60 wedstrijden door onze school gespeeld. En aan het eind van de middag kregen alle kinderen een medaille als herinnering en sommige teams mochten zelfs een fles (kinder)champagne laten knallen. Zij waren de terechte winnaar in hun poule. Soms was dit best spannend.

Zo speelde aan het eind van de middag JFS B1 (coach vader Manon Berrevoets) tegen JFS B3 (coach moeder Lisa Durinck). Beide teams hadden op dat moment alles nog gewonnen. In deze wedstrijd kon je zien dat veel oefenen zin heeft. Jorik, Lisa en Xanne in één vak – spelen allemaal in Oranje Wit E1 – aangevuld met Sanjé, die steeds goed voor z’n tegenstander kwam, zijn dan ook de terechte winnaar en mogen woensdag 1 juni nog een keer korfballen en wel voor het kampioenschap van Dordrecht. Ook het team van coach moeder Lieke van Drooge (JFS B4) gaat daar naar toe. Bij de kinderen van groep 3 en 4 zijn ook twee teams winnaar geworden in hun poule (zie de foto’s).

Het was een gezellige middag. Naast korfballen kon je ook schminken, limbodansen, door een hoepel gooien, hindernislopen door korfbalmanden en nog veel meer. Kortom een leuk toernooi. Oranje Wit bedankt daarvoor en volgend jaar komen we zeker weer. Alle ouders bedankt voor het coachen en het aanmoedigen en natuurlijk ook alle kinderen bedankt, want zonder jullie zou er geen schoolkorfbaltoernooi geweest zijn.

Peter Gerritsen,
Sportcommissie .

Klik HIER voor de foto’s van juf Anky.
Klik HIER voor de foto’s van meester Freddie.

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005