Als het maar droog blijft …..

 

Dat werd vaak gezegd, de dagen voor de schoolreis van de groepen 3 t/m 7. Maar toen de 23e september aanbrak, stapte iedereen met een gezicht van “wat maakt het ons uit, we gaan heerlijk een dagje uit” de bussen in.

Geen rekenen, geen moeilijke woordjes en lekker géén toetsen vandaag! Maar wat dan wel? We maken even een rondje. Eerst maar even naar juf Lies.

Blijdorp

Met de groepen 3 en 4 gingen wij dit jaar naar:

 

 

 

 

 

 

De dag ervoor, maar ook net voor vertrek dacht iedereen; als het maar droog blijft! Tja, we kunnen niet altijd geluk hebben. Maar met slimme moeders, vaders, juffen en meesters ga je gewoon als het droog is eerst naar de speeltuin, alle buitenverblijven langs, eet je tussen de middag lekker je boterhammetje in de Rivièrahal en daarna is er dan nog genoeg te doen zoals de vlindertuin, de vleermuisgrot en het Oceanium. Gevolg is wel dat ieder kind zo lang moet wachten op …het Oceanium en dat ook regelmatig vraagt. Maar het mocht de pret niet drukken. Groot en klein heeft het naar zijn zin gehad! Maar wordt dan ook wel duidelijk als jullie de foto’s bekijken. Veel kijkplezier!

 

Wist je dat:

  • je in diergaarde Blijdorp tot december aan de ZOOlympics deel kan nemen?
  • daarin het onderdeel verspugen zit?
  • en het onderdeel: zo langzaam als een schildpad lopen?
  • er in mei 2004 wel 6 jonge wolfjes zijn geboren?
  • de kleintjes nog niet de hele dag zijn te zien?
  • en velen van ons dat geluk wel hadden?
  • je op www.blijdorp.nl zeeleeuwen met de webcam kunt bekijken?
  • er nog veel meer is te zien en ….te horen!

 

Spelerij

Dat waren de dieren. De kinderen van de groepen 5 en 6 hadden ook iets met dieren …… eh Dieren. Eens even aan juf Mandy vragen ……

Het weer zat niet echt mee, maar de kinderen uit de groepen 5 en 6 trokken zich daar niets van aan. Wat hen betrof, kon de dag niet meer stuk. Na een tijdje in de bus zitten, kwamen we rond 11 uur aan in de Spelerij. De kinderen mochten meteen gaan spelen en renden dan ook meteen het park in. Tussendoor werd er ook nog gewerkt: iedereen was fanatiek stokbroodjes aan het bakken, broodjes op een stokje dus. Zelfs voor de juffen en meester werd gebakken. Erik was daar een kei in!

Na weer even gespeeld te hebben, gingen de kinderen van de groepen 5 naar het theater om te genieten van een theatervoorstelling. De kinderen van de groepen 6 gingen naar de Uitvinderij. Daar konden de kinderen naar hartelust van alles uitvinden. Naamplaatjes, bootjes, maskers, te veel om op te noemen.

Om 3 uur vertrokken de bussen met zeer voldane kinderen weer naar Dordrecht! Dat was Dieren, waar gelukkig geen enge dieren waren. De kinderen van groep 7 hadden wel met een tamelijk eng dier te maken ….. een Python! En hoe vonden de juffen dat, juf Sandy?

 

Efteling

“Juf, ik wil wel in de Python, maar dan moet u naast me gaan zitten, anders durf ik niet!”

Donderdag 23 september was het dan eindelijk zover; het schoolreisje naar de Efteling. Met een dubbeldekkerbus en een auto gingen de groepen 7 op weg naar Kaatsheuvel. Aangekomen op een bijna leeg parkeerterrein, was het al duidelijk dat wachtrijen van 1 à 2 uur vandaag niet voor zouden komen!

Met een paar druppels en soms even een flinke regenbui vlogen de kinderen op de attracties af. Na bewondering en soms schrikken in de Fata Morgana, gegil en gelach in de Bob, was het tijd voor het echte werk… DE PYTHON! Ook de juffen en moeders die mee waren, moesten er aan geloven. Na het veertiende (!) rondje moesten sommige kinderen wel even bijkomen. Misschien dat de misselijkheid zou verdwijnen in het schip?

Om uit te rusten van alle loopings en kurkentrekkers was de wildwaterbaan het meest geschikt. Regenjassen aan en hopen dat jij nou net niet die golf over je heen kreeg. Gelukkig begon rond een uur of vier het zonnetje nog even te schijnen en konden de kinderen opdrogen.

Vlak voor tijd nog snel een bezoek aan het winkeltje en dan weer de bus in. Lekker uitrusten van een geslaagde dag! Droog hebben ze het niet gehouden in Blijdorp, de Spelerij en de Efteling, dat mag duidelijk zijn. Maar de pret was er niet minder om!

Met dank aan juf Lies, juf Mandy, juf Sandy, Lyda Scheers en Hannie Heere.

Juf Anne-Marie

Klik HIER voor de foto’s van Blijdorp
Klik HIER voor de foto’s van de Spelerij
Klik HIER voor de foto’s van de Efteling

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005