Districtskampioenschap schoolvoetbal

 

Op zaterdag 4 juni heeft ons meidenteam (van groep 8) op het voetbalcomplex van NEO´25 in Waalwijk een mooie 2 e plaats behaald op de Jeugdvoetbaldag van district Zuid 1.

Het meidenteam bestond uit Bo Michelle van Bodegraven, Jolien de Bakker, Emma Bijl, Annabel Lemkes, Kimberly Dolderman, Sisley van Valen, Marise Bol, Miranda Verheij en Nikita Wiessner en stond onder leiding van Hans Wiessner.

Na eerst kampioen van Dordrecht te zijn geworden en vervolgens van de regio werd op zaterdag 4 juni in Waalwijk om het districtskampioenschap gespeeld. In een poule met De Ontmoeting (1-1) en Het Baken (2-0 winst) werden ze eerste in de poule.

In de finale moest worden aangetreden tegen de Willem Alexander School uit Haaften. Na een gelijk opgaande strijd leek dit duel uit te draaien op strafschoppen. Maar in de laatste twee minuten werd de wedstrijd toch beslist. Na een corner van de Johan Friso School zeilde de bal op de lat. In de snelle tegenaanval die daarop volgde, scoorde de Willem Alexander School de 0-1.

Omdat direct na de aftrap alle speelsters van de Johan Friso School in de aanval gingen om de gelijkmaker te forceren werd na balverlies de wedstrijd door de Willem Alexander School beslist (0-2). Door dit verlies in de finale liepen onze meiden de finale om het Nederlands kampioenschap dat op 15 juni in Utrecht wordt gespeeld helaas mis.

Maar ….. ze zijn héél ver gekomen, “onze” meiden!

Hans Leijs

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005