Sneeuwpret 2005

Sinds enkele jaren weten we dat de kans op een dag of een paar dagen sneeuw heel klein is. Als het dan, zoals op do. 27 januari, ‘s ochtends heeft gesneeuwd als je net naar school moet, betekent dat eigenlijk even heerlijk genieten van de natuur.

Op en rond de schoolpleinen van onze schoolgebouwen gebeurt er dan veel.

Sommige kinderen kwamen eerder op school, want dan is alle “vers” gevallen sneeuw nog niet van alle kinderen. Langzamerhand kwamen er op de pleinen steeds meer kinderen en werd het een drukte van belang. Sneeuwballetjes veranderden al rollend in grote sneeuwballen en de eerste sneeuwpoppen ontstonden. Natuurlijk was het leuk om de meesters en juffen die iets later waren even kennis te laten maken met de sneeuw voordat zij de school in renden.

De sfeer op en rondom schoolpleinen was op deze ochtend geheel anders. Bijna iedereen beleefde plezier en was met zijn of haar handen bezig in de sneeuw. Helaas kan een gegooide sneeuwbal hard aankomen, maar het plezier stond deze morgen toch wel voorop. Ook ouders vonden het leuk en kwamen met de slee met daarop hun kind of kinderen naar school.

Nadat alle groepen wat later naar binnen gingen, mochten alleen alle kleuters nog even spelen met de sneeuw. Dat in de loop van de ochtend de sneeuw langzaam wegsmolt, maakte eigenlijk niet meer uit. Het waarom is te zien in de fotoreportage.

meester Jan

Klik HIER voor de sneeuwfoto’s.

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005