Een grandioze, zeer beweeglijke dag

 

Woensdag 1 juni was het zover, de sportdag voor de bovenbouw. Dit jaar de primeur van de nieuwe opzet in samenwerking met bureau sportstimulering. Dat het een zeer beweeglijke dag zou worden, hadden we wel verwacht, maar niet dat veel kinderen het grandioos zouden vinden.

Na weken van bloed, zweet en tranen, zowel voor de leerlingen als voor de leerkrachten, werd deze dag geopend met de zeer veelvuldig ingestudeerde Johan Friso dans. Wat een fantastisch gezicht, 320 leerlingen en allemaal dezelfde pasjes!! Overweldigend!

Na deze gezamenlijke warming-up gingen alle teams naar hun eerste onderdeel. Elk onderdeel was twee keer uitgezet, zodat twee teams het tegen elkaar op konden nemen. Elke ronde werd zo een heuse wedstrijd. Het ging er zeer fanatiek aan toe.

Er werd door eenieder naar hartelust gesport. Het programma zat zeer gevarieerd in elkaar. Atletiekonderdelen zoals sprinten, verspringen en balwerpen, maar ook andere ludieke spelen zoals sponsbroeken, skilopen en kruiwagenrace kwamen aan bod. Daarnaast werden ook sportspelen als volleybal (met theedoeken), voetbal (met bekertjes) en trefbal gespeeld. Iedereen even enthousiast, zowel kind als ouder! En het weer werkte ook perfect mee. Het was een zeer geslaagde dag. Bedankt voor ieders inzet!!!

 

 

Juf Mandy

Klik HIER voor de foto’s van juf Mirjam.

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005