JohanFrisodans groot succes

 

Donderdag 26 mei druppelden er ’s morgens steeds meer kinderen binnen bij de sportvelden van Hercules. In sportieve kleding waren zij er helemaal klaar voor: de sportdag. De spelletjes waren al klaargezet en ook zat dit jaar het weer wel mee. De sportdag kon al niet meer stuk.

De dag begon met een Johan Frisodans. Begeleid door juf Mirjam stonden kinderen, juffen en meesters flink uit hun dak te gaan op een dans waar ze een aantal weken op hadden geoefend.

Na deze ochtendgymnastiek begon het echte werk. Bij verschillende onderdelen waren groepjes ingedeeld die het tegen elkaar opnamen. Zo werd er bijvoorbeeld theedoekenvolleybal gespeeld. Een spel waarbij de kinderen met behulp van theedoeken de bal aan de ander kant van het net moesten zien te krijgen. Maar ook trefbal, korfbal en voetbal kwamen aan bod.

 

Een ander spel waarbij sponzen, een veel te grote broek en véél water werd gebruikt heeft voor heel wat komische momenten, maar ook natte billen gezorgd.

Om half één wisten de juffen en meesters dat deze sportdag een succes was geweest. Dit bleek uit de enthousiaste reacties van de kinderen en begeleiders, die moe, maar voldaan naar huis gingen.

Alle medewerkers bedankt voor hun hulp!

 

 

 

Juf Lia

Klik HIER voor de foto’s van juf Marjolijn

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005