Sporten tegen leerkrachten

 

Op woensdag 1 juni had heel de bovenbouw sportdag en om kwart over 12 kon iedereen lekker naar huis! Maar… voor de groepen 8 kwam het echte werk toen pas. ’s Middags gingen we even testen wie er beter waren: de leerkrachten of de kinderen uit groep 8. Wij mochten die dag gaan sporten tegen de leerkrachten!

Eerst moesten de leerkrachten even hun spieren los maken, want die zijn niks meer gewend! Eindelijk konden we beginnen met het eerste onderdeel: de kruiwagenrace! De spieren waren los dus ging iedereen er fel tegen aan! De leerkrachten waren erg goed in dit onderdeel, maar met de bocht hadden ze wat problemen.
Niet alleen de leerkrachten hadden hier problemen mee, ook de groepen acht gingen regelmatig onderuit.

Iedereen had veel zin in het volgende onderdeel: voetballen………!! Dan konden we de leerkrachten even goed terug pakken! Meester Micha had er zoveel zin in dat hij iedereen maar even onder uit haalde om de bal te kunnen veroveren. De groepen 8 waren zo goed dat de bal iedere keer weer meteen werd afgepakt van de juffen en meesters. Helaas kon meester Enrico daar niet zo goed tegen, waardoor hij maar in de minigoal ging zitten. Iedereen die meester Enrico kent, begrijpt dan wel dat de bal er dan niet meer in kan!

Tenslotte begonnen we met het laatste onderdeel waar we niet meer zo’n zin in hadden, omdat het een lange dag was geweest. Dit onderdeel was sprinten en meester Dick-Jan en meester Enrico hadden hier nog de energie voor. We moesten meester Enrico echter nog wel even wakker schudden, omdat het startsein al lang had geklonken! Meester Dick-Jan was in top vorm, omdat hij met de vorige onderdelen niet mee had gedaan om al zijn energie te besparen voor het laatste onderdeel. En hij maar denken dat hij de beste was! Het kwam echt alleen maar, omdat iedereen al moe was en hij nog helemaal niks had gedaan! Hahaha!! Iedereen ging uitgeput naar huis! Wie er nou gewonnen had de leerlingen of de leerkrachten maakte niet uit, want het belangrijkste was dat iedereen een hele leuke dag had gehad!!

Annabel en Jolien uit groep 8a

Klik HIER voor de foto’s van juf Tineke

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005