Wat kan een spreekbeurt leuk zijn!

 

Wie vindt het niet spannend om een spreekbeurt te houden? Iedereen natuurlijk. Maar als er voor jouw spreekbeurt speciaal een ziekenwagen naar school komt, wordt het toch helemaal erg spannend.

In mijn buik voelde ik de spanning al een dag van tevoren. Natuurlijk had ik boeken, plaatjes en ik had zelfs wat oude foto’s meegenomen. Vol spanning begon ik vast aan mijn spreekbeurt. Ik vertelde over ambulances van vroeger. Dat ze toen nog helemaal geen mensen beter maakten, maar alleen de gewonden zo snel mogelijk naar het ziekenhuis brachten, waar dan de dokter klaar stond. Plotseling werd er geklopt en kwamen er zomaar onder mijn spreekbeurt twee mannen binnen in fel gekleurde jassen. De ambulance was er!

Vlug maakte ik mijn spreekbeurt af. Nu geen fouten maken, want de experts zaten achter in de klas. Toen mocht de klas vragen stellen aan mij en ook nog een paar aan de verpleger en de chauffeur. En toen… gingen we een kijkje nemen in een echte ambulance. Zelfs de sirene ging nog even aan. Wat een leerzame spreekbeurt!

Klik HIER voor een fotoverslag.

Celine en meester Micha

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005