Straatkinderen in Brazilië

 

Voor onze school geen onbekend doel. Het kindertehuis waar de spaaractie zich op richt, staat in Belo Horizonte in Brazilië. Johan en Jeanette Lukassen, een echtpaar uit Nederland, zet zich er elke dag voor in. Hoe nodig het is om hen te steunen, blijkt uit de nieuwsbrieven die onze school met regelmaat krijgt toegestuurd.

We lazen verhalen van een elfjarig straatmeisje dat in verwachting was, verslaafde kinderen en jeugdbendes die straat onveilig maakten, maar ook de veranderingen die er plaatsvonden.

Deze kinderen krijgen weer een toekomst voor ogen door het contact met een van de negen huizen van stichting redding en herstel door jeugd met een opdracht.

Wil je meer weten dan kun je kijken op de website:

www.stichtingreddingenherstel.nl

De familie Lukassen, die hieronder staat afgebeeld, helpt kinderen die op straat rondzwerven aan een douche, een maaltijd, een verschoning. Naast de basisbehoeften krijgen de kinderen ook de kans om iets te leren. Er worden cursussen gegeven, huiswerkhulp geboden, les gegeven in muziek, dans, autotechniek enz.

Johan en Jeanette hebben de wens dat de kinderen, jongeren en volwassenen die ze helpen ook de liefde van God voor hen zullen merken. Ze geven naast de clubs en cursussen ook bijbelstudies. Jeanette heeft een boek geschreven, waarin ze verslag doet van het werken onder mensen die de maatschappij links laat liggen. Het boek heeft de titel: Gods hart voor kinderen.

Kinderen die kansloos lijken, maar die met onder andere onze hulp een doel in het leven kunnen krijgen, daarvoor willen we vanaf de meivakantie tot aan de zomervakantie gaan sparen! Alvast bedankt voor jullie bijdragen!

Juf Anita

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005